Ανοιχτός διαγωνισμός για προμήθεια πόσιμου νερού ελάχιστης ποσότητας 600 κυβικών μέτρων ανά ημέρα

"Θωρακίζουν" τις ανάγκες ύδρευσης στη Μύκονο

Ακόμη μία σημαντική προσθήκη ετοιμάζεται στο νησί της Μυκόνου, η οποία θα δώσει ανάσα αναφορικά με το νερό και τη χρήση του. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.) έχει προκηρύξει διεθνή, ανοικτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, σχετικά με την προμήθεια πόσιμου νερού ελάχιστης ποσότητας 600 κυβικών μέτρων ανά ημέρα.

Αντικείμενο της σύμβασης

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια συνολικής ποσότητας 100.000 m3 πόσιμου νερού, το οποίο θα παράγεται από μονάδα/ες αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος, δυνατότητας ελάχιστης παραγωγής 600 m3/ημέρα και 26 m3/ώρα πόσιμου νερού, για το διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και με δυνατότητα άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης από την ΔΕΥΑΜ για την προμήθεια επιπλέον ποσότητας 100.000 m3 πόσιμου νερού και για έξι επιπλέον μήνες, με εγκατάστασή της στο εργοστάσιο αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μυκόνου στην θέση Παλαιά Σφαγεία, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης της υπηρεσίας, με σκοπό την αντιμετώπιση των αναγκών ύδρευσης του Δήμου Μυκόνου και ιδιαίτερα κατά τη θερινή τουριστική περίοδο.

Οι όροι του ανοιχτού διαγωνισμού

Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της τιμής ανά κυβικό μέτρο παραγόμενου πόσιμου νερού. Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο της υπό προμήθεια ποσότητας νερού. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 11η Ιουλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00. Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, (α/α 354177) όπου παρέχεται πλήρης πρόσβαση σε όλα τα τεύχη - στοιχεία του διαγωνισμού.

Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 2% του προϋπολογισμού της σύμβασης.

Προϋπολογισμός και διάρκεια σύμβασης

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 186.000 ευρώ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2024 της ΔΕΥΑΜ και ανάλογα των επομένων ετών. Επιπλέον η ΔΕΥΑΜ επιφυλάσσεται για την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης για την αγορά επιπλέον συνολικής ποσότητας 100.000 m3 πόσιμου νερού σε διάστημα έξι επιπλέον μηνών, με εκτιμώμενη αξία της συμπληρωματικής σύμβασης να ανέρχεται στο ποσό των 186.000 ευρώ. Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έξι μήνες από την υπογραφή της, από όπου οι πρώτες 10 ημέρες αφορούν την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης και οι υπόλοιπες την παραγωγή νερού. Σε κάθε περίπτωση η λήξη της σύμβασης επέρχεται είτε μετά την πάροδο του παραπάνω διαστήματος, είτε με τη συμπλήρωση της συμβατικής ποσότητας των 100.000 m3 πόσιμου νερού, εφόσον έχει επέλθει πριν την λήξη της συμβατικής προθεσμίας, με την επιφύλαξη άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης από την ΔΕΥΑΜ.