Υπογράφηκε η σύμβαση για την επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου και αρχίζουν οι εργασίες

Ένα έργο πνοής παίρνει "σάρκα και οστά"

Μία εξαιρετικά σημαντική είδηση για τη Νάξο, ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει στα τέλη Ιουνίου, μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, οπότε και είχε υπογραφεί η σύμβαση για την επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου.

Παραμονή της έλευσης του Άδωνι Γεωργιάδη στο νησί της Σύρου, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις, το Υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε την είδηση για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου. Πρόκειται για υπογραφή της σύμβασης για την προσθήκη διώροφης πτέρυγας Γ’ με υπόγειο κατ’ επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου, προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρίας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», Γεώργιος Μαρκογιαννάκης. Τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Μανώλης ως Project Manager του έργου.

Α. Γεωργιάδης: "Με σχέδιο και εντατική δουλειά συνεχίζουμε μπροστά"

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε, πως, "βήμα βήμα, κάθε μέρα προχωράμε πιο κοντά στο ΕΣΥ που έχουμε οραματιστεί. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης τηρούμε πλήρως τα χρονοδιαγράμματα. Θα υπάρξει πλήρης απορρόφηση των πόρων και οι πολίτες μας θα απολαύσουν τις υπηρεσίες ενός πολύ καλύτερου νοσοκομείου. Το πρόγραμμα ανακαίνισης νοσοκομείων, που έχουμε εκπονήσει, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης κτηριακών υποδομών από τη στιγμή της ίδρυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με σχέδιο και εντατική δουλειά συνεχίζουμε μπροστά για ένα ΕΣΥ αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών".

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, επιβεβαίωσε το γεγονός της επέκτασης, καθώς ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών του έργου και το κλείσιμο του πάρκινγκ στη βόρεια πτέρυγα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση, που δημοσιοποίησε η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, Καλλίτσα Φραγκίσκου, αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε ότι Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 (σ.σ. σήμερα) ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου και την ανέγερση νέας πτέρυγας. Λόγω των εργασιών δεν θα είναι εφικτή η στάθμευση των οχημάτων στη βόρεια πλευρά του νοσοκομείου (αριστερά του υφιστάμενου κτηρίου). Παρακαλούμε για την ενημέρωση και την κατανόηση σας".

Δ. Λιανός: "Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας παίρνει "σάρκα και οστά""

Ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για αυτή τη σημαντική εξέλιξη, που θα φέρει νέα δεδομένα στο νησί της Νάξου. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι, "ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας παίρνει "σάρκα και οστά". Για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο βοήθησαν πολλοί άνθρωποι, όπως η οικογένεια Μαρτίνου, που έκαναν δωρεά για την υλοποίηση της μελέτης για την επέκταση του Νοσοκομείου. Είναι ευχάριστο που εντάχθηκε η πρώτη φάση υλοποίησης της επέκτασης και ελπίζουμε ότι θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί άμεσα και η δεύτερη φάση. Θα ήθελα, να ευχαριστήσω και τον πρωθυπουργό και όλες τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, τον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Βρούτση, του βουλευτές του νομού μας και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης, τον περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και τον έπαρχο Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη. Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη παρέμβαση και όταν αυτή ολοκληρωθεί, είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί θα βοηθήσει, στην ανάπτυξη των νησιών μας, γιατί θα υπάρχουν περισσότεροι χώροι, για να παρέχονται περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες Υγείας. Αυτό θα βοηθήσει όλο το Δήμο μας και τα μικρότερα νησιά".

Γ. Βρούτσης: "Ένα έργο ζωτικής σημασίας- αποτέλεσμα προσπαθειών ετών - για τους κατοίκους της Νάξου και των γύρω νησιών γίνεται πράξη"

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της υπογραφής για το έργο, δήλωσε, ότι, "ένα έργο ζωτικής σημασίας - αποτέλεσμα προσπαθειών ετών - για τους κατοίκους της Νάξου και των γύρω νησιών γίνεται πράξη. Η επέκταση του Νοσοκομείου της Νάξου ξεκινάει. Το έργο «Προσθήκη διώροφης πτέρυγας Γ’ με υπόγειο, κατ’ επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου» προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ μπήκε σε φάση υλοποίησης, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παροχές υγείας και την υγειονομική ασφάλεια των νησιωτών μας. Το έργο που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης αποδεικνύει έμπρακτα πως η υγεία, το μεγαλύτερο αγαθό, και ταυτόχρονα τα νησιά μας, αποτελούν υψηλή προτεραιότητα της Κυβέρνησης, του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και όλων εμάς".

Τι προβλέπει η επέκταση

Η επέκταση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, καλύπτοντας τις αυξημένες σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων της Νάξου και των γύρω νησιών. Ένα έργο ύψους 6,8 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, με την πολύτιμη βοήθεια του επίτιμου δημότη Νάξου Ντίνου Μαρτίνου, καθώς με οικονομική βοήθεια του ίδιου, συντάχθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες.

Ανάδοχος του έργου είναι η Τεχνική Αναπτυξιακή ΑΤΕΒΕ. Όσον αφορά τη νέα πτέρυγα που θα δημιουργηθεί στην πρώτη φάση, θα πάνε τα εξωτερικά ιατρεία στο ισόγειο, το ακτινολογικό και στον όροφο θα είναι η κλινική. Το Νοσοκομείο της Νάξου, αν και μπορεί να διαθέσει 30 κλίνες, λειτουργεί μέχρι σήμερα τις 19. Στο καινούριο κτίριο θα δημιουργηθούν και οι 30.

Σκοπός του έργου, είναι οι νέες εγκαταστάσεις που θα ανεγερθούν κατ’ επέκταση του συγκροτήματος του Νοσοκομείου να είναι σύγχρονες και να λειτουργούν σε ένα ενιαίο σύνολο, ανταποκρινόμενες στις αυξημένες σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού μα και των γύρω νησιών.