Παρεμβάσεις για τη στατική ενίσχυση και αποκατάσταση του κτηρίου, καθώς και ηλεκτρολογικές εργασίες

Ανακαινίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο της Ανάφης

Σημαντικές εργασίες, οι οποίες θα καταστήσουν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανάφης, λειτουργικό, με σκοπό αυτό να αξιοποιηθεί άμεσα για μελλοντικές εκδηλώσεις και όχι μόνο, θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο.

Γι' αυτό το σκοπό και επειδή κρίθηκε ότι η τεχνική επάρκεια του Δήμου Ανάφης είναι ελλιπής, θεωρήθηκε απαραίτητη η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Θήρας – Σικίνου – Ανάφης – Φολεγάνδρου – Ίου για την υλοποίηση της αξιοποίησης του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Ανάφης», του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 18.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αξιοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ανάφης. Το κτήριο άνηκε από παλιά στο Σύλλογο των Απανταχού Αναφαίων και σύμφωνα με συμβολαιογραφική πράξη έγινε δωρεά του ακινήτου στον Δήμο Ανάφης και χρησιμοποιείτο για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μια που δεν υφίσταται παρόμοιο κτίριο στο Νησί. Το κτήριο τοποθετείται στα όρια του οικοπέδου σε επαφή με την κλιμακωτή δημοτική οδό επί της νότιας και ανατολικής πλευράς. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, ισόγειο και όροφο με ξεχωριστή είσοδο για κάθε επίπεδο. Η πρόσβαση στο επίπεδο του ισογείου πραγματοποιείται από την νότια πλευρά του οικοπέδου, όπου φιλοξενούνται η κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώροι λουτρών, χώρος γραφείου, αποθήκης και κουζίνας. Στο επίπεδο του ορόφου η πρόσβαση γίνεται από την ανατολική πλευρά μέσω υπαίθριου διαδρόμου – αυλής. Από εκεί είναι δυνατή η πρόσβαση στην αίθουσα συνεδριάσεων η οποία διαθέτει δύο λουτρά.

Το κτίσμα σήμερα καλύπτει τμήμα επιφάνειας 151,40 τ.μ. του οικοπέδου. Αποτελείται από δύο στάθμες. Τη στάθμη του ισογείου στην οποία η πρόσβαση γίνεται από το Δημοτικό δρόμο στη νότια πλευρά και τη στάθμη του πρώτου ορόφου όπου η πρόσβαση γίνεται από το Δημοτικό δρόμο στη νότια και στην νοτιοανατολική πλευρά. Το ισόγειο επιφάνειας 70,78 τ.μ. αποτελείται από δύο διακριτές αίθουσες γραφείων και ενδιάμεσά τους υπάρχει κουζίνα και wc. Ο πρώτος όροφος επιφάνειας 151,40 τ.μ. αποτελείται από μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, κουζίνα, δύο w.c και μία αποθήκη στη νότια πλευρά.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν

Οι εργασίες αφορούν τη στατική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού και αποκατάστασης του κτηρίου, καθώς και ηλεκτρολογικές εργασίες. Η στατική ενίσχυση προτείνεται ώστε το κτίριο να ανταποκρίνεται στους σύγχρονους κανονισμούς και να μπορεί να είναι ασφαλής η χρήση του ως χώρος συνάθροισης πολλών ανθρώπων και οι ηλεκτρολογικές εργασίες θα αναβαθμίσουν τις υποδομές του κτηρίου.

Τι προβλέπει η προγραμματική σύμβαση

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η υλοποίηση της πράξης «Αξιοποίηση του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Ανάφης» για λογαριασμό του Δήμου Ανάφης. Ο προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης ορίζεται σε 18.000 ευρώ. Ειδικότερα, ανατίθεται στην ΘΗΡΑ – Σ.Α.Φ.Ι. Α.Ε. η υλοποίηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων Αναθέτουσας Αρχής για λογαριασμό του Κυρίου του Έργου:

• Σύνταξη τευχών δημοπράτησης του έργου

• Διεξαγωγή των διαδικασιών ανάθεσης της δημόσιας συμβάσης του έργου

• Ανάληψη εκ μέρους της ΘΗΡΑ – Σ.Α.Φ.Ι. Α.Ε. της αρμοδιότητας «Φορέας Υλοποίησης – Διευθύνουσα Υπηρεσία» για την επίβλεψη της προς ανάθεση σύμβασης.