Πάρος: Εισροή υδάτων σε τουριστικό σκάφος με τέσσερις επιβάτες

  • Σήμερα - 8:11

Συναγερμός σήμανε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στη Λιμενική Αρχή της Πάρου, όταν ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εισροή υδάτων σε επιβατηγό - τουριστικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Πάρου, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Ιταλίας).

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ ενεργοποιηθήκαν ένα επαγγελματικό –τουριστικό σκάφος, ένα κρουαζιερόπλοιο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εκτός του όρμου του λιμανιού Παροικιάς και παραπλέοντα επιβατικά – οχηματαγωγά – ταχύπλοα πλοία.

Το σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το τουριστικό πλοιάριο και το συνόδευσε στη μαρίνα σκαφών της Παροικιάς όπου πρόσεδεσε με ιδία μέσα.

Εκεί, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέβη σε απάντληση των υδάτων, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, η εισροή τους προήλθε από την αποκόλληση υαλοπίνακα (φινιστρίνι).

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.