Συνάντηση της Κατερίνας Μονογυιού με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη

  • Σήμερα - 17:57

Η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ., Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στην Μύκονο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, είχε συνάντηση με φορείς στο δημαρχείο Μυκόνου και στη συνέχεια μαζί με τη βουλευτή επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο Μυκόνου, όπου ενημερώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησε κατ' ιδίαν συνάντηση της Κατερίνας Μονογυιού με τον υπουργό, όπου του έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του νησιού. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Μυκονιάτες που έχουν προσφέρει τόσο στέγαση όσο και οτιδήποτε άλλο χρειάζονται τα σώματα ασφαλείας στο νησί. Η Κατερίνα Μονογυιού ευχαρίστησε τον Υπουργό, που κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, έδρασε αποτελεσματικά ώστε να παραμείνει η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Μύκονο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας και τροχαίων ατυχημάτων για το Α' Εξάμηνο του 2024 σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2023, στο σύνολο των περιοχών αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων, οι ληστείες έχουν μειωθεί κατά 50%, οι κλοπές και οι διαρρήξεις κατά 16,57%, τα θανατηφόρα τροχαία κατά 62% και τα τροχαία με σοβαρό τραυματισμό κατά 31%. Σχετικά με το νησί της Μυκόνου, το πρώτο εξάμηνο του 2024 δεν καταγράφηκαν ληστείες και θανατηφόρα τροχαία, οι κλοπές μειώθηκαν κατά 46% και τα τροχαία με σοβαρό τραυματισμό κατά 57%.

Τα παραπάνω στατιστικά αποδεικνύουν ότι υπάρχει εμφανής μείωση της εγκληματικότητας καθώς οι δράσεις πρόληψης και αστυνόμευσης φέρνουν αποτελέσματα. Παράλληλα, το Νότιο Αιγαίο ενισχύθηκε με 520 δόκιμους επιπλέον εκ των οποίων οι 338 ήρθαν στις Κυκλάδες και από αυτούς οι 110 στελέχωσαν την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων ενισχύθηκε με 132 μόνιμους αστυνομικούς, εκ των οποίων οι 52 στελέχωσαν την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.

Η βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:


«Η Μύκονος παραμένει ασφαλής προορισμός και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, για την μεγαλύτερη δυνατή αστυνόμευση και για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Η ασφάλεια και η εμπέδωση της νομιμότητας σε ένα νησί πρότυπο του παγκόσμιου τουρισμού, όπως είναι η Μύκονος, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες μας. Παράλληλα, απαιτείται να μπει ένα πλαφόν στα υπεράριθμα βαν που κυκλοφορούν στο νησί καθώς δυσχεραίνουν σημαντικά την οδική κυκλοφορία και την καθημερινότητα των Μυκονιατών και των επισκεπτών".