Σαντορίνη: Συνάντηση εμπόρων και επαγγελματιών με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας

  • Σήμερα - 15:00

Τα θέματα καθαριότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου, Ιωάννη Ρούσσο.

Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τον ΧΑΔΑ και διαχείρισή του, τη ανακύκλωση, ο τρόπος συλλογής των απορριμμάτων, οι

υποχρεώσεις καθαριότητας από τον εργολάβο, η οδοσάρωση και καθαριότητα των χωριών της Σαντορίνης, η αντικατάσταση των κάδων, τα τέλη και η κανονιστική απόφαση καθαριότητας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, κ. Ρούσσος, έκανε μία απολογιστική ενημέρωση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία του ΧΑΔΑ, θα συνεχιστεί έως ότου τεθεί σε εφαρμογή η οριστική λύση

Για το θέμα της ανακύκλωσης ανέφερε ότι "αυτή έχει φτάσει στο όριό της ήτοι 20 τόνους την ημέρα και δεν μπορεί περισσότερα. Υπάρχει και η πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την έλευση εταιρείας διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών η οποία θα δώσει και τη λύση", επισημαίνοντας παράλληλα ότι ελέγχθηκε η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κρήτη, αλλά αυτή δεν είναι εφικτή, λόγω της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης που θα υπάρξει.

Ο κ. Ρούσσος ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Συλλόγου για τρέχουσα εργολαβία καθαριότητας, η οποία λήγει στις 25 Μαρτίου του 2025, καθώς και για τα σχέδιά του, ώστε η νέα εργολαβία να συμπεριλάβει περισσότερους οδοκαθαριστές, περισσότερα δρομολόγια συλλογής, πλύσιμο κάδων κ.α.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών, κατέθεσε προς τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, προτάσεις οι οποίες, όπως υποστηρίζουν στοχεύουν στη βελτίωση της εικόνας της καθαριότητας.

Συγκεκριμένα, να γίνεται διαλογή στην πηγή, να υπάρχουν επόπτες καθαριότητας, τακτικό πλύσιμο κάδων, πλύσιμο δρόμων και χώρων, να προβλεφθεί η μη αύξηση των τελών καθαριότητας, όπως να κατατεθεί η νέα κανονιστική σε διαβούλευση.