Μονογυιού: Ζητά τη διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύθνου με Πειραιά και Λαύριο

  • Σήμερα - 13:10

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Μονογυιού, κατέθεσε αναφορά, η οποία θα ανακοινωθεί στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Η αναφορά αφορά στη διατήρηση της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει την Κύθνο με τον Πειραιά και το Λαύριο κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Στην αναφορά της, η κ. Μονογυιού κατέθεσε την επιστολή των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύθνου, οι οποίοι εκφράζουν την ανάγκη να διατηρηθεί η συγκεκριμένη γραμμή για την ομαλή μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των υπηρετούντων εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτή κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς διευκολύνει τη μετακίνηση των επαγγελματιών προς την Αθήνα, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της εργασίας τους.

Η κ. Μονογυιού μετά την κατάθεση της Αναφοράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνέχιση της λειτουργίας της γραμμής κατά τη χειμερινή περίοδο είναι απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών του τοπικού πληθυσμού και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Είμαι βέβαιη ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η συνέχιση της γραμμής, που αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αφοσιωμένη στη στήριξη των νησιωτών και στη βελτίωση των ακτοπλοϊκών υποδομών, που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής και την ομαλή επικοινωνία των κατοίκων των Κυκλάδων μας με την υπόλοιπη Ελλάδα.»

Σχετικά αρχεία: