Ανακοίνωση της ΚΟΒ Τήνου του ΚΚΕ

Τήνος: Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε βάρος εργαζόμενων μεταναστών

  • Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024 - 18:30

Ανακοίνωση με αφορμή καταγγελίες για ομάδα νεαρών, που με καλυμμένα πρόσωπα και έχοντας στη κατοχή τους λοστούς, επιτέθηκαν εναντίον αλλοδαπών εργαζομένων, εξέδωσε η ΚΟΒ Τήνου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΒ Τήνου του ΚΚΕ:

Σύμφωνα με καταγγελίες ομάδα νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα και έχοντας στη κατοχή τους λοστούς επιτέθηκαν εναντίον αλλοδαπών εργαζομένων στο νησί μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να μολύνουν τα παιδιά μας με το αντιδραστικό, φασιστικό τους δηλητήριο. 

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες που παραπέμπουν στη δράση των ταγμάτων εφόδου των διαφόρων φασιστοειδών. Τέτοιου είδους εθνικιστικές – φασιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις, δεν θα πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν, ούτε στην Τήνο ούτε και πουθενά.

Τέτοια φαινόμενα ο λαός μας, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα τα έχουν καταδικάσει και τα αντιπαλεύουν εδώ και χρόνια και δεν είναι τυχαίο πως, σήμερα, μπροστά στον κίνδυνο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου αλλά και της νέας οικονομικής κρίσης, επανεμφανίζονται τέτοια φαινόμενα.

Το σύστημα χρειάζεται τα μαντρόσκυλά του.

Ξέρουμε καλά ότι ακριβώς το ίδιο το σύστημα θρέφει το ρατσισμό και το φασισμό προκειμένου να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής των κομμάτων που το υπηρετούν και να στραφεί η οργή και η αγανάκτηση του λαού μακριά από τους πραγματικούς ενόχους για τα όσα ζει.