Πρώτη βολιδοσκόπηση της παράταξης Μαχαιρίδη για τις εκλογές του Μαΐου

Οριστική απόφαση τον Φεβρουάριο

Να παραμείνει ο Γιάννης Μαχαιρίδης επικεφαλής της παράταξης για τις εκλογές του Μαΐου, αποφάσισαν την Παρασκευή το βράδυ στη Ρόδο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Η απόφαση αυτή ωστόσο θα επικυρωθεί και από την ολομέλεια της παράταξης που αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου προς το τέλος του Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν περί τους 30 περιφερειακούς συμβούλους από τους δύο νομούς και το θέμα του επικεφαλής για τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, άνοιξε από τον ίδιο τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Μαχαιρίδης, απευθύνθηκε προς τους συμβούλους του ζητώντας να δηλώσει ποιος θέλει να ηγηθεί της παράταξης. Ουδείς αυτοπροτάθηκε, απεναντίας ζητήθηκε από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες, Λίτσα Φτακλάκη και Αντώνη Χατζηιωάννου να παραμείνει ο ίδιος.

Έγινε διεξοδική συζήτηση, με αρκετούς από τους περιφερειακούς συμβούλους, άμεσα η έμμεσα, να δηλώνουν ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά στην περιφέρεια υποψήφιοι, παρ' όλο που τόνισαν ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα όχι μόνο του Γιάννη Μαχαιρίδη, αλλά και της παράταξης στην κάθοδό της στις εκλογές.

Οι σύμβουλοι, που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα εγκαταλείψουν την περιφέρεια είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, Σωτήρης Παμπάκας, Μαρία Κυπραίου, Ειρήνη Σβίνου, Γιώργος Πόκκιας, Νίκος Καμπανής, Δέσποινα Μουτάφη.

Να σημειωθεί ότι οι “απώλειες” του Γιάννη Μαχαιρίδη προέρχονται από τα Δωδεκάνησα, αφού οι σύμβουλοί του από τις Κυκλάδες τάσσονται, όπως άλλωστε έχουν δηλώσει κατά καιρούς, στο πλευρό του.

Επίσης, σαφή απάντηση για το τι προτίθεται να κάνει, δεν έδωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Νάξου, Λάζαρος Θεόφιλος, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα κατέλθει στις εκλογές για το Δήμο της Νάξου. Ο εκ Νάξου πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργος Γκούφας, ξεκαθάρισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, εφόσον επικεφαλής θα είναι ο Γιάννης Μαχαιρίδης.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος άφησε να εννοηθεί ότι κάτω από προϋποθέσεις, θα διεκδικήσει το δήμο Ρόδου, ενώ έκανε αίσθηση η τοποθέτηση του. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “Κάποιοι θυσίασαν την παράταξη για προσωπική προβολή” και πρόσθεσε "μηδενός εξαιρουμένου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ξεκαθάρισε το τοπίο και για τα νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Γ. Μαχαιρίδη, καθώς πολλά ονόματα ακούγονται για μεταπήδηση τους από τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης στον Β’, όπως του Γιάννη Δεκαβάλλα, χωρίς όμως τίποτε να επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και να επιβεβαιωθεί.

Ακόμα δε σε εκκρεμότητα παραμένει και η απόφαση που αφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα του πλειοψηφικού συνδυασμού, που υπηρέτησαν σε θέσεις κλειδιά, με τα οποία όμως έχουν διαρραγεί οι σχέσεις του Περιφερειάρχη.

Απομένει να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα των συζητήσεων και των συμφωνιών που διεξάγονται όλη αυτή την περίοδο ώστε να αποσαφηνιστεί εάν τα πρόσωπα αυτά θα συμπεριληφθούν εκ νέου στον συνδυασμό ή θα αποτελέσουν παρελθόν και αντικατασταθούν από βαριά ονόματα της αυτοδιοίκησης.