Συμμετοχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη

"Παράθυρο" στην Τουρκία

Δυναμική ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη 18η Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο “TUYAP Tuyap Fair, Convention and Congress Center” και ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία.

Η έκθεση, που συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου, διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1997 με περισσότερους από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες του τουρισμού και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες.

Όπως κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες φορείς είχαν την ευκαιρία να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες και να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν στην παγκόσμια αγορά. Η διάρκεια της έκθεσης ήταν τέσσερις μέρες εκ των οποίων οι δύο πρώτες αφορούσαν αποκλειστικά τους επαγγελματίες του τουρισμού. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έλαβαν χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και παρουσιάσεις.

Πλεονεκτήματα συμμετοχής

Η “Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.”, ως υπεύθυνη οργάνωσης της παρουσίας διαφόρων ελληνικών προορισμών στην έκθεση, ζήτησε και πέτυχε μια κεντρική συμφωνία με την EMITT για τη διοργάνωση μιας ενιαίας παρουσίας των ελληνικών συμμετοχών σε έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο χώρο της έκθεσης. Ο χώρος αυτός κατανεμήθηκε αυτόνομα περίπτερα διαβαθμισμένου μεγέθους με πρόσθετους χώρους για συσκέψεις και αποθήκευση υλικού.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει επικεντρώσει τη δράση της στην τεράστια αγορά της Τουρκίας, έχοντας στο οπλοστάσιό της τέσσερα βασικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, την απόλυτη καθετοποίηση των δραστηριοτήτων της, που της δίνει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να υλοποιεί ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις για τους πελάτες της. Έπειτα, την υψηλή εξειδίκευση των στελεχών της σε θέματα branding γενικά, αλλά και στις επιμέρους πλευρές της σχετικής επικοινωνίας (σχεδιασμός καμπάνιας, σχεδιασμός επικοινωνιακού υλικού, εντοπισμός και προσέγγιση ατόμων και ομάδων στόχων, επικοινωνιακή κλιμάκωση και συνδυασμός μεθόδων).

Επιπλέον, την άριστη γνώση της τουρκικής αγοράς, των ιδιαιτεροτήτων και των τρόπων προσέγγισής της, λόγω της μακράς ενασχόλησης των στελεχών της εταιρείας και της μελέτης των σχετικών παραμέτρων. Και τέλος, τις άριστες σχέσεις με παράγοντες της τουρκικής αγοράς σε επίπεδο πολιτικών παραγόντων, αιρετών της αυτοδιοίκησης, αιρετών Επιμελητηρίων και επαγγελματικών ενώσεων, στελεχών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας κ.λπ..

Περισσότεροι από 4.000 εκθέτες ετησίως

Στην έκθεση ΕΜΜΙΤ της Κωνσταντινούπολης συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 4.000 εκθέτες σε περισσότερα από 1.000 περίπτερα και από αυτά μόνο 15-20 βραβεύονται με διάφορα βραβεία (οργάνωσης, πρωτότυπου σχεδιασμού, επιτυχημένων προωθητικών ενεργειών, επισκεψιμότητας κ.λπ.). Τα δύο τελευταία χρόνια, περίπτερα που σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και λειτούργησαν καθ’ ολοκληρία από την εταιρεία, βραβεύθηκαν. Ειδικότερα, στην ΕΜΜΙΤ του 2013 το περίπτερο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου επιφανείας 84μ2, βραβεύθηκε ως το “Πλέον Οργανωμένο Περίπτερο”.

Στοχευμένες ενέργειες

Τα νησιά που εκπροσώπησαν φέτος την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είναι από τις Κυκλάδες η Κύθνος, η Μήλος, η Ίος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Μύκονος και η Φολέγανδρος, και από τα Δωδεκάνησα η Ρόδος, η Αστυπάλαια, η Κως, η Πάτμος, η Λέρος και η Κάρπαθος. Η δυναμική συμμετοχή των νησιών έτυχε ιδιαίτερης προσοχής και έδωσε θετικά μηνύματα για την απήχηση του τουριστικού προϊόντος του Αιγαίου στην Τουρκική αγορά.

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και ο Αντιπρόεδρος Άρης Σολούνιας, ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, Μπάμπης Παλογιανίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Τονίζεται δε, ότι την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, η κ. Φτακλάκη, ο κ. Καμπουράκης και ο κ. Σολούνιας πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών με θέμα την αεροπορική σύνδεση Ρόδου-Κωνσταντινούπολης.

Ετικέτες: