Μ. Δαδάος και Στ. Μπρίγγος θεματικοί αντιπεριφερειάρχες στο Νότιο Αιγαίο

Κυκλαδίτες στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό

Φωτο Στ. Μπρίγγου από mykonospress

Με δύο Κυκλαδίτες περιφερειακούς συμβούλους θα εκπροσωπηθεί ο νομός στην τάξη των θεματικών αντιπεριφερειαρχών στο Νότιο Αιγαίο με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο να ορίζει υπεύθυνο για θέματα Αθλητισμού τον Μάρκο Δαδάο και για θέματα Πολιτισμού τον Στέλιο Μπρίγγο.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χατζημάρκος προέβη στην ανακοίνωση των ονομάτων των προσώπων της παράταξής του που θα αναλάβουν καθήκοντα θεματικών αντιπεριφερειαρχών, ενώ γνωστοποίησε παράλληλα και τα ονόματα των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων, επιλογές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αναλογικά και σύμφωνα με πληθυσμιακά κριτήρια για τις δύο περιφερειακές ενότητες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Η “Κοινή Γνώμη” πλην των δηλώσεων του κ. Χατζημάρκου και του κ. Λεονταρίτη φιλοξενεί και τις αντίστοιχες του κ. Δαδάου και του κ Μπρίγγου.

Εμπειρία και φωνή νέας γενιάς

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε πως η ανακοίνωση των ονομάτων “αποτελεί την απαρχή μίας ανηφορικής, απαιτητικής αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικής περιόδου”, κατά την οποία, οι συνεργάτες του αλλά και ο ίδιος “με προσήλωση στο στόχο, συγκεκριμένο σχέδιο και σκληρή δουλειά”, θα δώσουν τη μάχη “για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως πρωταγωνιστή των εξελίξεων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο”.

Συγκεκριμένα, οι έξι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες έχουν ως εξής: Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα: Φιλήμονας Ζαννετίδης, Τουρισμού: Μαριέττα Παπαβασιλείου, Πολιτισμού: Στέλιος Μπρίγγος, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Γιάννης Φλεβάρης, Κοινωνικής Μέριμνας: Ηλίας Ζωγραφίδης και Αθλητισμού: Μάρκος Δαδάος.

Αναφορικά με τον ορισμό του κ. Δαδάου και του κ. Μπρίγγου, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε, “Χαιρετίζω την ανάληψη των καθηκόντων των δύο προσώπων. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε μία καλή συνεργασία και θα είμαι συνέχεια δίπλα τους” προσθέτοντας πως η επιλογή του κ. Δαδάου “σηματοδοτεί την εμπειρία” και του κ. Μπρίγγου “τη δύναμη της νέας γενιάς που μπορεί να έχει φωνή και να παράξει έργο”.

Εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι

Την ίδια ημέρα ο κ. Χατζημάρκος έδωσε στη δημοσιότητα και τα ονόματα των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων για το Νότιο Αιγαίο. Ο Νίκος Καμαρίτης ορίστηκε στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, ο Παναγιώτης Κουνάκης στην Επιχειρηματικότητα, ο Άγγελος Αναμίας υπεύθυνος για τη Δια Βίου Μάθηση και η Χαρούλα Γιασιράνη στον τομέα του Εθελοντισμού και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ). Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης εκχώρησε την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής στον Φιλήμονα Ζαννετίδη καθώς τα υπόλοιπα μέλη είχαν ορισθεί κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερεικού συμβουλίου στη Ρόδο.

Μ. Δαδάος: Γνώστης του αντικειμένου

Την ευγνωμοσύνη του προς τον Περιφερειάρχη καθώς και τη δέσμευσή του πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί επιτυχώς στα νέα καθήκοντά του εξέφρασε ο Μάρκος Δαδάος. “Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη ο οποίος μου εμπιστεύθηκε αυτήν τη θέση με πεδίο δράσης τον Αθλητισμό” ανέφερε, εξηγώντας πως είναι ένα πεδίο που γνωρίζει καλά λόγω της ενασχόλησής του πολλά χρόνια. “Είμαι διπλά ευχαριστημένος, καθώς ναι μεν βρίσκομαι σε θέση χωρικού αντιπεριφερειάρχη, ωστόσο βρίσκομαι και στο πεδίο που μου αρέσει για το σύνολο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” πρόσθεσε ακολούθως, καταλήγοντας πως, “Πιστεύω να φανώ αντάξιος της επιλογής του κ. Περιφερειάρχη καθώς είναι ένας τομέας που θα δοθεί έμφαση επειδή σχετίζεται και με τη νεολαία”.

Στ. Μπρίγγος: Νέα γενιά δουλειάς

“Οφείλω να εκφράσω πρώτα την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Χατζημάρκο τόσο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ως νέο άνθρωπο, όσο και για το ότι αντιπεριφερειάρχης χρίζεται για πρώτη φορά ένας Μυκονιάτης” δήλωσε ο Στέλιος Μπρίγγος, τονίζοντας ότι “μας περιμένει πολλή δουλειά επάνω σε έναν νευραλγικό παράγοντα της καθημερινότητάς μας. Διαβεβαιώνω ότι θα κάνω από την πλευρά μου ό,τι μπορώ, ούτως ώστε ο Πολιτισμός να αναδειχθεί, να στηριχθεί, να διατηρηθεί και σίγουρα να ταξιδέψει”. Ο νεαρός χωρικός αντιπεριφερειάρχης, επεσήμανε πως στόχος είναι “να αγκαλιάσουμε τον Πολιτιστικό πλούτο των νησιών με σεβασμό και διατηρώντας τις παραδόσεις” και ως εκ τούτου, “θα εργαστούμε για την ίδρυση του Πολιτιστικού Δικτύου δράσεων, αναδεικνύοντας το έργο κάθε Συλλόγου ενώ θα δημιουργήσουμε και ημερολόγιο Πολιτισμού. Θέλω να δείξω πως η γενιά μας δεν είναι γενιά της καλοπέρασης, αλλά γενιά της δουλειάς” ανέφερε κατηγορηματικά ο κ. Μπρίγγος.

Ετικέτες: