Περιφερειακό συμβούλιο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Προϋπολογισμός, τεχνικό πρόγραμμα και υδατοδρόμιο Σύρου

  • Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2014 - 15:55

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2015 καθώς επίσης και η εισήγηση του θέματος για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην ΠΝΑΙ και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο. 

Στο πρώτο θέμα οι τοποθετήσεις επικεντρώθηκαν στις μειωμένες χρηματοδοτήσεις που έχει να διαχειριστεί η Περιφέρεια καθώς και στα έργα που αφορούν στα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων ενώ αναφορικά με το δεύτερο θέμα, η συζήτηση εστιάστηκε στο πώς μπορεί να αποκομίσει όφελος ο νησιώτικος χώρος και η κάθε τοπική κοινωνία από τη λειτουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων υπό την ομπρέλα της ΠΝΑΙ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν σημαντικές παρατηρήσεις αλλά και διαφωνίες από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και στα δύο θέματα, ωστόσο αναλυτικό ρεπορτάζ θα υπάρξει στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης". 

Υπογραμμίζεται πως προβλήθηκε ζωντανά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που διεξήχθη στη Ρόδο μέσω της ιστοσελίδας της ΠΝΑΙ στο πλαίσιο μίας δοκιμαστικής εκπομπής.