“Στον αέρα” η μεταφορά μαθητών Θήρας

  • Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2015 - 06:10

Αδυναμία μεταφοράς μέρος των μαθητών δηλώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με αποτέλεσμα η Έπαρχος Θήρας, Θεώνη Λιβαδάρου να ζητά την αρωγή του ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού.

Ειδικότερα, μέσω επίσημου εγγράφου το οποίο στάλθηκε από το γραφείο της Επάρχου ανακοινώθηκε ότι “ το ΚΤΕΛ Θήρας απέστειλε τις καταστάσεις των μαθητών από τα σχολεία Γυμνασίου Θήρας- ΕΠΑΛ Θήρας- και Γενικού Λυκείου Θήρας, μέσα από τις οποίες έκανε γνωστό τους μαθητές που δεν δικαιούνται ειδικό μαθητικό δελτίο για την μεταφορά τους, καθώς το κόστος της μεταφοράς των μαθητών με το λεωφορείο ανέρχεται σε ποσό άνω των 52.000.00 ευρώ”.

Λόγω των δεδομένων οικονομικών συγκυριών η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο ποσό καθώς η δαπάνη είναι αρκετά υψηλή. Για τους ανωτέρω λόγους, η έπαρχος Θήρας ζητά την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Μάλιστα, “γνωρίζοντας την κοινωνική προσφορά και τις κοινωφελείς δραστηριότητες του ιδρύματος” η κ. Λιβαδάρου ευελπιστεί στην συνεισφορά του ιδρύματος προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει. Μεταξύ άλλων στην επιστολή της η έπαρχος τονίζει την σημασία της μεταφοράς των μαθητών, δεδομένου ότι η μόρφωση τους έχει “πρωτεύον ρόλο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον και για ένα καλύτερο αύριο”.

Ετικέτες: