Σημαντική προβολή του συνόλου του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου των Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων στην Αθήνα

«Αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες στο Ν. Αιγαίο»

  • Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2016 - 06:17

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Συνέδριο των Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων στην Ελλάδα, μετά από σχετική πρόσκληση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, στο οποίο συμμετείχε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Περισσότεροι από 350 350 tour operators, travel agents και επαγγελματιών του τουρισμού από το Ισραήλ, βρέθηκαν στην Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το ετήσιο συνέδριο του φορέα, που σημειωτέον επιλέγει μία άλλη χώρα για τη διεξαγωγή του, έπειτα από περίπου 20 και πλέον χρόνια.

Στο ιδιαίτερα σημαντικό αυτό συνέδριο, την ευκαιρία να προωθήσει να 50, συνολικά, νησιά που εκπροσωπεί, είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Μαριέττας Παπαβασιλείου, η οποία παρουσίασε το τουριστικό προϊόν Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στους Ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες.

Εκτενής προώθηση της ΠΝΑ από την FEDHATTA

O Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ανέλαβε την  παροχή οργανωτικών υπηρεσιών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ετήσιο συνέδριο του ITTAA (The Israel Association of Travel Agencies and Consultants)

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της συνεργασίας αφορούσαν στο στήσιμο περιπτέρου στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου, σε 15λεπτη παρουσίαση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σε συμμετοχή των εκπροσώπων της ΠΝΑι σε εργασίες και γεύματα, καθώς και στο επίσημο Δείπνο του συνεδρίου, στη συμμετοχή στη συνέντευξη Τύπου, η οποία μεταδόθηκε στα Ισραηλινά και Ελληνικά ΜΜΕ.

Η καταχώρηση προβολής στην ειδική έκδοση του Συνεδρίου που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα αποσταλεί σε όλα τα μέλη του ΙΤΤΑΑ στο Ισραήλ και θα διανεμηθεί στην έκθεση IMTM, Tel Aviv, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2017, από το περίπτερο της FEDHATTA.

Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης Roll-up banner της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο χώρο του συνεδρίου, εμφάνισης του λογοτύπου της ΠΝΑ στην επίσημη ηλεκτρονική πρόσκληση του συνεδρίου σε Ισραήλ και Ελλάδα, παροχής διαφημιστικού υλικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους συνέδρους και παροχής φωτογραφικού υλικού στο τέλος του συνεδρίου.

Το λογότυπο της καμπάνιας της ΠΝΑι εμφανίστηκε τόσο στο back- drop πίσω από τους κεντρικούς ομιλητές, όπως επίσης και στους φακέλους του συνεδρίου.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησαν, τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, όσο και ο Αντιπερειφερειάρχης Αθλητισμού κ. Γιάννης Μαργαρίτης.

«Κάθε ένα από τα νησιά, ένας μοναδικός προορισμός»

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, χορηγία της Aegean Airlines, με την τιμητική παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά καθώς της κ. Irit Ben Aba, Πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα, του κ. Γιώργου Τζιάλλα Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου και εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, φορέων του τουρισμού, αλλά και των Περιφερειών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου κορυφώθηκαν, με τις παρουσιάσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, των ελληνικών προορισμών και της Aegean Airlines.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίαση πραγματοποίησε και η Αντιπερφιερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας. Στην εισήγησή της η κ. Παπαβασιλείου τόνισε ότι το Νότιο Αιγαίο με τα 50 νησιά και με τα τέσσερα πιο ισχυρά τουριστικά brand ανά τον κόσμο, που δεν είναι άλλα από τη Ρόδο, την Κω, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των εν δυνάμει επισκεπτών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών εμπειριών.

“Το Νότιο Αιγαίο έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του. Κάθε ένα από τα νησιά μας είναι ένας μοναδικός προορισμός που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο στον κόσμο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επιλογές που παρέχουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου σε πολιτισμικό-πολιτιστικό επίπεδο, στις ειδικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός ή ο τουρισμός τρίτης ηλικίας, στην πλούσια γαστρονομική παράδοση.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην μοναδική δυνατότητα που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο για το λεγόμενο island hopping, το συνδυασμό δηλαδή νησιών τα οποία μπορεί να επισκεφθεί ένας τουρίστας κατά τη διάρκεια των διακοπών του έτσι ώστε να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες και εικόνες μαγευτικών τοπίων.

Παράλληλα η κ. Παπαβασιλείου σημείωσε, ότι το Νότιο Αιγαίο, λόγω της μεγάλης προσφοράς εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αποτελεί προορισμό για 12μηνο τουρισμό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψετε στα νησιά μας κάθε εποχή του χρόνου! Η μοναδικότητα του κάθε νησιού παρέχει διαφορετικά είδη τουρισμού, έτσι ώστε ο καθένας μπορεί να βρει ό,τι αναζητά. Το Νότιο Αιγαίο είναι έτοιμο να σας προσφέρει δυνατές ταξιδιωτικές εμπειρίες  που θα σας μείνουν αξέχαστες».

Στη συνέχεια του Συνεδρίου ακολούθησε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της FEDHATTA και του Israel Association of Travel Agencies and Consultants (ITTAA). Στο Μνημόνιο συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο Συνδέσμων για την ανάπτυξη των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο αγορών, καθώς και η αμοιβαία συνεργασία για το σεβασμό της τουριστικής νομοθεσίας των δύο χωρών.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, καθώς και ελληνικά τουριστικά γραφεία πραγματοποίησαν Business to Business (B2B) συναντήσεις με τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες με στόχο την ανάπτυξη των συνεργασιών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τη Συνέντευξη Τύπου σε ελληνικά και Ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ολοκληρωμένος και φιλόξενος προορισμός

Ο Πρόεδρος της FEDHATTA (Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας), κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε ότι «είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την επιτυχία του Συνεδρίου και οι Ισραηλινοί συμμετέχοντες, όσο και οι Έλληνες Τουριστικοί επαγγελματίες και φορείς που συμμετείχαν στην παράλληλη τουριστική έκθεση και στο Συνέδριο, αναχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα πρώτα αποτελέσματα της διοργάνωσης φάνηκαν ήδη. Η Ελλάδα θα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των ισραηλινών Τουριστών, τόσο όσων ταξιδεύουν για διακοπές, όσο και εκείνων που αναζητούν προορισμούς city break, εναλλακτικού χειμερινού τουρισμού, αλλά και προορισμούς διεξαγωγής Συνεδρίων και incentives».

Η κα. Hanny Sobol, Γενική Διευθύντρια του Israel Association of Travel Agencies and Consultants (ITTAA), κλείνοντας το Συνέδριο, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον συνδιοργανωτή FEDHATTA, αλλά και την πολύτιμη συνδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Aegean Airlines, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας ολοκληρωμένος και φιλόξενος τουριστικός προορισμός, ιδιαίτερα δημοφιλής στην παγκόσμια Ισραηλινή κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, το Συνέδριο του ΙΤΤΑΑ είναι μέρος της πρωτοβουλίας «Δώδεκα» και σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο Συνέδριο αντίστοιχου Συνδέσμου με τον ΙΤΤΑΑ και το πρόγραμμα των διεθνών Road Shows της FEDHATTA.