Γιάννης Ντουνιαδάκης - Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου

Αντίθετος στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Τήνο

  • Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:44

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Ντουνιαδάκης, δήλωσε, σχετικά με τον σημερινό ξεσηκωμό κατοίκων της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών (Α/Γ) στο νησί:

“Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκδηλώθηκε αυτή τη φορά απέναντι στο λαό της Τήνου, ο οποίος αντιστέκεται στα κυβερνητικά σχέδια παράδοσης του νησιού στην κερδοσκοπική καταστροφική μανία των επιχειρηματικών ομίλων .

Παρά τις προηγούμενες λαϊκές αντιδράσεις, που απέτρεψαν τις μπετονιέρες των μεγαλο - εργολάβων να ξεκινήσουν την εγκατάσταση θηριωδών ανεμογεννητριών στην Τήνο, η κυβέρνηση διέθεσε, αυτή τη φορά, αστυνομικές δυνάμεις για συνοδεία τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συντάσσεται με τον αγώνα των νησιωτών να μην επιτραπεί η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά και να αξιοποιηθούν οι Α/Γ μόνο για τις ανάγκες του νησιού.

Να ανακληθούν τώρα οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή των αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.”