Γραφείο χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Έκτακτη σύσκεψη των Αρχών της Σύρου με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

  • Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2020 - 22:47
  • /   Eνημέρωση: 25 Μαρ. 2020 - 7:29

Προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ιχνηλάτηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορωνοϊού στη Σύρο, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργου Λεονταρίτη, αυτήν την ώρα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κ. Νίκου Λειβαδάρα, του   Λιμενάρχη Σύρου κ. Γιάννη Βαμβακούση, του Αστυνομικού Δ/ντη Κυκλάδων κ. Κων/νου Ανθούλη, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΪO" κ. Μιχαήλ Ζουλουφού και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελου Πανοηλία.

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου, έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ ενέργειες για τη μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο των Αθηνών και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του μέχρι τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Οι άνθρωποι αυτοί ειδοποιούνται, ενημερώνονται και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους και σε κατ' οίκον περιορισμό 14 ημερών, προς αποφυγή διασποράς του ιού.

Διευκρινίζονται  τα εξής :

1. Ο ασθενής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον covid-19, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο  ήταν σε πλήρη απομόνωση και τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τη διαχείριση υπόπτων - επιβεβαιωμένων περιστατικών covid  -19.

2. Μετά την επιβεβαίωση του θετικού κρούσματος άμεσα ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του ασθενούς και οι  επαφές του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου.

3.Ο ασθενής διακομίσθηκε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού προς το Νοσοκομείο αναφοράς "ΣΩΤΗΡΙΑ".

4. Για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του νησιού, ελήφθησαν μέτρα τα οποία αφορούν στο υγειονομικό προσωπικό που ήλθε σε επαφή με τον ασθενή καθώς και της Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς.

"Δρούμε άμεσα, συνεργαζόμαστε και αντιμετωπίζουμε  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, την  κατάσταση και τα νέα δεδομένα.

Όπως καθίσταται σαφές τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας με τον Αντιπεριφερειάρχη να δηλώνει ότι "δεν υπάρχει λόγος πανικού", να ζητά από τους πολίτες να επιδείξουν "ψυχραιμία και ηρεμία" και να" συμπεριφέρονται ως φορείς του ιού", καλώντας τους "να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας".