Επίσκεχη του Γ.Γ. Δασών στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

  • Παρασκευή, 18 Μαρτίου, 2022 - 09:36

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του Γενικού Γραμματέα Δασών Κου Κωνσταντίνου-Ευάγγελου Αραβώση στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες πραγματοποιήθηκε στις 15.03.2022 ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά. Πέραν του Γενικού Γραμματέα Δασών κ. Κωνσταντίνου-Ευάγγελου Αραβώση στη σύσκεψη συμμετείχε η Αν. Γενική Δ/ντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ. Αιγαίου) κα. Άρτεμις Αλεξιάδου (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο α.κ. Συντονιστή κ. Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, ο Αν. Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, ο Διευθυντής Δασικών Έργων και Υποδομών του ΥΠΕΝ κ. Σταύρος Τσιλίκουνας, οι Διευθυντές Δασών των Νομών της Α.Δ. Αιγαίου καθώς και οι υπάλληλοι της οικείας Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών.

Στη διάρκεια της συζήτησης, η οποία εκτυλίχθηκε σε άριστο κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, εμπεδώθηκε η επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνεργασίας μεταξύ των Δασικών Υπηρεσιών και της πολιτικής-υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου ώστε να επιτευχθεί η κάθετη διάρθρωση των Δασικών υπηρεσιών με το ΥΠΕΝ .

Ειδικότερα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν :

στους Δασικούς Χάρτες και της επίλυσης των όποιων προβλημάτων ανακύπτουν κατά τη διαδικασία ανάρτησής τους. Στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών για υποστηρικτικές εργασίες σχετικές με αυτούς (ΔΧ)

στην πορεία των έργων (πρόληψης πυρκαγιών, όπως καθαρισμοί βλάστησης, συντήρησης δασικών δρόμων κ.λπ.) που υλοποιούνται από τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Επίσης, υπήρξε έντονος προβληματισμός περί διοικητικής φύσεως ζητήματα που αφορούν στην υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Η δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου υπήρξε ουσιαστική για την εκ μέρους της διαρκούς αρωγής προς τις Δασικές Υπηρεσίες καθώς η κάθετη υπαγωγή τους στο ΥΠΕΝ βαίνει ομαλά και ως επί των πλείστων εντός προθεσμιών που έχουν τεθεί έως και την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας μέχρι τις 31.05.2022.

 

Ετικέτες: