Στη Σύρο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Αγγέλου

“Εκφράζουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση στα νησιά”

Χαιρετισμός στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο νησί και συνέντευξη Τύπου για το συνδυασμό και τις θέσεις του

Κάλεσμα στήριξης του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου απευθύνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννης Αγγέλου προς όλους του νησιώτες, ώστε να υπάρξει στην επόμενη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, “ακόμη πιο ενισχυμένη η φωνή που εκφράζει τη λαϊκή αντιπολίτευση στα νησιά”.

Ο κ. Αγγέλου που αναλαμβάνει το “τιμόνι” της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Ν. Αιγαίο, μετέβη στη Σύρο, χθες και προχθές, προκειμένου να παραστεί στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο νησί, αλλά και να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του και το συνδυασμό του, ενόψει της κάλπης της 8ης Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, μιλώντας για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφορικά με το νησιωτικό χώρο, αλλά και για την ανάγκη στήριξης του ψηφοδελτίου από όλους τους νησιώτες, προκειμένου να δυναμώνει “η μόνη πλευρά που υπερασπίζεται ουσιαστικά και πραγματικά τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων”.

Κριτική και έμφαση στους σχεδιασμούς για το Αιγαίο

“Στις 8 του Οκτώβρη προσερχόμαστε στις κάλπες για την ανάδειξη περιφερειαρχών και δημάρχων σε όλη τη χώρα. Και αυτές οι εκλογές είναι εξίσου κρίσιμες και εξίσου σημαντικές με τις εθνικές εκλογές. Είναι σε όλους γνωστό τι ρόλο έχει η Περιφέρεια και οι Δήμοι. Είναι κομμάτι του κράτους είναι το μακρύ του χέρι είναι αυτοί που υλοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης”, ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Αγγέλου, εξηγώντας πως, μέχρι σήμερα οι διοικήσεις σε Περιφέρεια και Δήμους “είχαν ενεργό ουσιαστικό ρόλο προς την προώθηση και εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στηρίζοντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε κάθε περιοχή”.

Στο πλαίσιο της γενικότερης κριτικής του, για τα υπόλοιπα κόμματα, υποστήριξε τα εξής: “Αυτή την πολιτική στήριξαν από κοινού εκτός της Νέας Δημοκρατίας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε δήμους και Περιφέρειες εξυπηρετώντας τα θέλω του κεφαλαίου. Είναι αυτή η πολιτική, η πολιτική σπιράλ που πάει τις ζωές μας όλο και πιο κάτω”.

Σύμφωνα με όσα συμπλήρωσε δε, αυτή η πολιτική “είναι η πολιτική που οξύνει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα νησιά, αυτά της ακρίβειας, των εργασιακών συνθηκών, της φοροληστείας, των τραγικών ελλείψεων στην υγεία, στην παιδεία, στις κρίσιμες υποδομές που αφορούν την προστασία της ζωής, των περιουσιών, των δασών”.

Ο κ. Αγγέλλου έκανε ξεχωριστή και αναλυτική μνεία για τους σχεδιασμούς αναφορικά με το νησιωτικό χώρο όσον αφορά “την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων”. “Ταυτόχρονα, αυτή την ίδια περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη επικίνδυνοι σχεδιασμοί για την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων θανάτου και στα νησιά του Αιγαίου, μετατρέποντάς τα σε πολεμικά ορμητήρια. Επομένως και σε στόχους αντιποίνων”, πρόσθεσε, λέγοντας ακόμη πως, “είναι η επιλογή ΝΑΤΟ και ΕΕ να προχωρήσουν στους σχεδιασμούς τους για συνεκμετάλλευση, συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό Νατοϊκή κηδεμονία”. Ο ίδιος πραγματοποίησε μία σύντομη αναφορά και στη συνεργασία Περιφέρειας με την αμερικανικών συμφερόντων ONEX για το Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, επισημαίνοντας παρακάτω πως, “σφίγγεται η ψυχή σου πραγματικά όταν μπαίνεις στο λιμάνι και βλέπεις ΟΝΕΧ”.

Στις 8 Οκτώβρη δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση”

Εν συνεχεία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε πως απέναντι σε όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, η μόνη καθαρή φωνή είναι αυτή που στηρίζει το ΚΚΕ σε Περιφέρειες και Δήμους. “Απέναντι στο συμπαγές μέτωπο υπεράσπισης της πολιτικής για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών επιχειρηματικών Ομίλων είναι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση το προηγούμενο διάστημα, που έδωσαν μάχες μέσα και έξω από τα συμβούλια Περιφέρειας και Δήμων για να υπερασπιστούν τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών, των αγροτών και γενικά του λαού των νησιών”, υπενθύμισε ο κ. Αγγέλου, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν παντού. “Σε δράσεις στα ξενοδοχεία που οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν με 14 διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, στις κινητοποιήσεις για την υγεία, στα μέτωπα της φωτιάς όπως στην πρόσφατη πολυήμερη καταστροφική πυρκαγιά στη Ρόδο, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο, απέναντι στην κρατική καταστολή, απέναντι στην εμπορευματοποίηση παραλιών και αλλού”, ανέφερε σχετικά, επαναλαμβάνοντας τέλος πως, “η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η δύναμη που μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα. Η δύναμη που εκφράζει τη λαϊκή αντιπολίτευση στα νησιά μας για τα θέματα της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, για το νερό, την ενέργεια, την καθαριότητα, τις ασφαλείς και φθηνές μεταφορές, τα έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας”.

Βιογραφικό Γ. Αγγέλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986 και αποστρατεύτηκε το 2007. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων. Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή και έχει εκδώσει βιβλίο με τίτλο “Διατύπωση Πολιτικής για το Ανθρώπινο Δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Βρετανικού Πανεπιστημίου "Nottingham Trent University" και μεταπτυχιακού τίτλου (Μsc) του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου Παρισίων (CEDS). Με την αποστρατεία του ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησε διαφωνώντας με την αντιλαϊκή πολιτική του το 2012. Από το 2018 συμπορεύεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το 2019 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ενώ στις εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια των Δωδεκανήσων.

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου

1. Γιαννίτση Δήμητρα, Άνδρου

2. Ρεμούνδου Αικατερίνη, Άνδρου

3. Αβτζή Μαρίνα Ιάνθη, Θήρας

4. Αργυρού Χρυσή, Θήρας

5. Γιαραμαζίδου Ολυμπία, Θήρας

6. Καλογριάς Δημήτριος Θήρας,

7. Καραμολέγκου Φανουρία, Θήρας

8. Χαραλαμπάκος Ορέστης, Θήρας

9. Γουρλάς Νικόλαος, Καλύμνου

10. Κοτορού Ελένη, Καλύμνου

11. Μαϊλλη Καλλιόπη, Καλύμνου

12. Μακρής Ελευθέριος, Καλύμνου

13. Ρήγας Μικές, Καλύμνου

14. Τσουκαλάς Γεώργιος, Καλύμνου

15. Λογοθέτης Ηλίας, Καρπάθου – Ηρωικής νήσου Κάσου

16. Οικονομίδου Αικατερίνη, Καρπάθου – Ηρωικής νήσου Κάδου

17. Μάνεσης Τζώρτζης, Κέας – Κύθνου

18. Μπίθαρης Δημήτριος, Κέας – Κύθνου

19. Αθανασιάδου Κοντη, Κω

20. Κριαράς Στυλιανός, Κω

21. Μαμμακα Αικατερίνη, Κω

22. Ξυπολιτάς Γεώργιος, Κω

23. Όρσαρης Γεώργιος, Κω

24. Πατακός Αντώνιος, Κω

25. Χαλάς Αναστάσιος, Κω

26. Διβάνη Ελπίς, Μήλου

27. Μαλαχιάς Δημήτριος, Μήλου

28. Μουστάκας Ιωάννης, Μήλου

29. Γαρυφάλλου Γαρύφαλλος, Μυκόνου

30. Σιμιτσοπούλου Μαρία, Μυκόνου

31. Κορρές Δημήτριος, Νάξου

32. Μαρούλη Ανθούλα, Νάξου

33. Μαύρος Μιχαήλ, Νάξου

34. Σεχρεμέλης Νικόλαος, Νάξου

35. Αντωνίου Γεώργιος Αντώνιος, Πάρου

36. Ροκονίδα Ηλέκτρα, Πάρου

37. Αβδελλή Καλλιόπη, Ρόδου

38. Βερούκης Φώσκολος Ηλίας, Ρόδου

39. Βολονάκη Ουρανία, Ρόδου

40. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Ρόδου

41. Γιολδάση Παναγιώτα, Ρόδου

42. Γιουρούκογλου Αναστάσιος, Ρόδου

43. Δημητριάδης Αναστάσιος, Ρόδου

44. Διακονικολάου Κατερίνα, Ρόδου

45. Ζησίμου Στεφάνου Σταματία, Ρόδου

46. Καλπαξιώτης Ευθύμιος, Ρόδου

47. Κασιώτη Δέσποινα, Ρόδου

48. Κουπαδη Αναστασία, Ρόδου

49. Κωνσταντή Θάλεια, Ρόδου

50. Λαδόπουλος Παναγιώτης, Ρόδου

51. Μαγγαφάς Αντώνιος, Ρόδου

52. Μαγκαφάς Ιωάννης, Ρόδου

53. Μιχαηλίδη Δέσποινα, Ρόδου

54. Μπουντολός Σωκράτης, Ρόδου

55. Παπαϊωάννου Γεώργιος, Ρόδου

56. Παπαχρυσαφή Παναγιώτα, Ρόδου

57. Ποτήρη Παναγιώτα, Ρόδου

58. Ποτσος Μιχαήλ, Ρόδου

59. Σαρικάς Ιωάννης, Ρόδου

60. Τσουρούτης Μιχαήλ, Ρόδου

61. Φευγαλάς Στέφανος, Ρόδου

62. Φιλιππής Ζώης Γεώργιος, Ρόδου

63. Φραζής Νικόλαος Νεκτάριος, Ρόδου

64. Χαραλάμπου Στυλιανός, Ρόδου

65. Χατζηγιάννη Μαρία, Ρόδου

66. Χότζα Φατμά, Ρόδου

67. Ζεπάτος Χαράλαμπος, Σύρου

68. Συλιβάνη Ελένη, Σύρου

69. Χαλαβαζής Γεώργιος, Σύρου

70. Μπακτής Ευάγγελος, Τήνου

71. Πρωτόπαπα Φρατζέσκα, Τήνου