Πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υποβολή προτάσεων

Στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ανέργους

  • Σήμερα - 16:42

Με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων αυξημένων τυπικών προσόντων σε επιχειρήσεις των τομέων και των κλάδων αιχμής της περιφερειακής οικονομίας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027, που αφορούν στη «Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (ΝΘΕ) για ανέργους σε επιχειρήσεις της στρατηγικής RIS3 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης καλεί υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς προτεραιότητας σύμφωνα με τη Στρατηγική΄΄Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  (τουρισμός της εμπειρίας, αγροδιατροφή, αλιεία και υδατοκαλλιέργειες καθώς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», με συγχρηματοδότηση από το ΕΚΤ+.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 2.000.000,00 € με δυνατότητα υπερδέσμευσης σε ποσοστό 150%.

Η δράση αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στη ΔΥΠΑ, πτυχιούχων / διπλωματούχων τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι νέες θέσεις αφορούν αποκλειστικά εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Η εποχιακή απασχόληση καθώς και συμβάσεις μικρότερης διάρκειας από τη διάρκεια της πράξης δεν είναι επιλέξιμες.

Η διάρκεια υλοποίησης της δράσης είναι 18 μήνες και οι θέσεις που θα δημιουργηθούν θα πρέπει να διατηρηθούν για 4 τουλάχιστον μήνες ακόμα.

Οι επιχορηγούμενες θέσεις πρέπει να είναι πρόσθετες στις ήδη υφιστάμενες και το σύνολο των θέσεων αυτών θα πρέπει να διατηρηθεί για όλη τη διάρκεια υλοποίησης.

Η ένταση ενίσχυσης καλύπτει το πλήρες μισθολογικό κόστος και κυμαίνεται από 80%-100% βάσει των χαρακτηριστικών του νεοπροσλαμβανόμενου ανέργου.

Το μέγιστο επιχορηγούμενο μηνιαίο μισθολογικό κόστος ξεκινά από 1.600 ευρώ και φτάνει σε 2.100 ευρώ βάσει του εκπαιδευτικού επιπέδου του νεοπροσλαμβανόμενου.

 

Το καθεστώς ενίσχυσης είναι de minimis.

Η Δράση υλοποιείται σε όλα τα στάδια μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (Ο.Π.Σ.Κ.Ε.). Η αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης γίνεται με τη μέθοδο της άμεσης αξιολόγησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά το διάστημα 21.10.2024-17.01.2025. Σε περίπτωση εξάντλησης του προϋπολογισμού, προσαυξημένο σύμφωνα με την πρόσκληση, πριν την ανωτέρω ημερομηνία σταματά αυτόματα η δυνατότητα υποβολής πρότασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην αναλυτική πρόσκληση όπως έχει αναρτηθεί στο site της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (www.pepna.gr).