Φθορές στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης

Αποκόλληση διακοσμητικής γυψοσανίδας

Κλειστή θα παραμείνει η αίθουσα “Γιάννη Ρίτσου” μέχρι την ολοκλήρωση της επισκευής

Κλειστή για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει η αίθουσα “Γιάννη Ρίτσου” στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, μετά την αποκόλληση μέρους μιας διακοσμητικής γυψοσανίδας, μήκους περίπου πέντε μέτρων, που συνέδεε την οροφή με τον τοίχο.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό, λίγο πριν την έναρξη μίας προγραμματισμένης εκδήλωσης η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα. Παρά των αρχικό φόβο των ιθυνόντων για ενδεχόμενη υποχώρηση μεγαλύτερου μέρους της γυψοσανίδας αποδείχτηκε ότι τελικά δε συνέτρεχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου, Γιάννης Κεράνης ήρθε σε άμεση επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου η οποία θα προβεί σε γενικούς ελέγχους στην αίθουσα, προκειμένου να ελεγχθεί η συνολική εικόνα των διακοσμητικών γυψοσανίδων.

Παράλληλα, αναμένονται να ξεκινήσουν σύντομα και οι διαδικασίες αποκατάστασης του αποκολλημένου κομματιού, όπως επίσης και όλων των σημείων τα οποία χρήζουν έγκαιρης παρέμβασης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εκτιμηθεί εξ' αρχής ο ακριβής χρόνος των επισκευών. Ως εκ τούτου, η αίθουσα θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επισκευής.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεράνης υπογράμμισε στην “Κοινή Γνώμη” ότι η συγκεκριμένη φθορά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στο κτήριο κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου έσταζαν νερά. “Ο γύψος έχει αντοχή 100-110 χρόνια. Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα υποχωρούσε” ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι στην περίπτωση πτώσης του κομματιού κατά τη λειτουργία της αίθουσας δεν θα υπήρχε κίνδυνος για πρόκληση κάποιου ατυχήματος, δεδομένου ότι θα έπεφτε στο διάδρομο και όχι πάνω σε κάποιο κάθισμα.