Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συστέγαση των ΚΕΠ Ερμούπολης από το δημοτικό συμβούλιο Σύρου – Ερμούπολης

Γωνία Μανδηλαρά και Ασημομύτη

Θετική ψήφο στην εισήγηση του Φώτη Ξαγοράρη παραχώρησαν οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων στη χθεσινή συνεδρίαση, όσον αφορά στο θέμα της συστέγασης των δύο ΚΕΠ Ερμούπολης στο κτίριο των οδών Μανδηλαρά και Ασημομύτη (Εμπορικό Κέντρο πλ. Ηρώων).

Πρωταγωνιστές ωστόσο στην πολύωρη συζήτηση του θέματος υπήρξαν οι διαφωνίες αιρετών της αντιπολίτευσης, κάποιοι εκ των οποίων χρέωσαν ολιγωρία αλλά και “μεθοδεύσεις” στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, υποστηρίζοντας πως ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα δεν αποφέρει λύσεις, με αποτέλεσμα ως σήμερα ο δήμος να πληρώνει ενοίκια για δύο κτίρια και να χρησιμοποιεί το ένα. Μάλιστα, ο Κώστας Απέργης, αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιλέχθηκε το καταλληλότερο

Ο κ. Ξαγοράρης τόνισε αρχικά, πως πρόκειται για ένα “ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα το δήμο” και μάλιστα με δεδομένη την αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου, από το οποίο απαιτείται η έγκριση για την υλοποίηση της απόφασης συγχώνευσης – συστέγασης των δύο ΚΕΠ. Ο αντιδήμαρχος, σημείωσε ότι καταλληλότερος χώρος και μετά από τη διενέργεια ελέγχου των δύο προτεινόμενων χώρων από την τεχνική υπηρεσία, αξιολογήθηκε το κτίριο στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Ασημομύτη σε αντίθεση με το κτίριο που στεγαζόταν το ΚΕΠ της πρώην Νομαρχίας στην οδό Σταματίου Πρωίου, το οποίο έχει κριθεί σχεδόν “ακατάλληλο”, εξαιτίας προβλημάτων όπως η υγρασία. Επιπρόσθετα, ο ίδιος ενημέρωσε το σώμα πως το ενοίκιο του πρώτου κτιρίου κατοχυρώθηκε στα 1.500 ευρώ μηνιαίως ενώ στα 750 ευρώ ανέρχεται η τιμή για το δεύτερο. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, προτιμάται η πρώτη λύση για λόγους ασφαλούς εργασίας των υπαλλήλων. Στόχος της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με όσα συμπλήρωσε είναι η εξεύρεση δημοτικού ακινήτου που να δύναται να στεγάσει την εν λόγω υπηρεσία χωρίς κόστος.

Ολιγωρία, “μεθοδεύσεις” και αποχώρηση

Στα προαναφερθέντα αντέδρασε ο Κώστας Απέργης, λέγοντας πως “η δημοτική αρχή διατηρεί κρυφή ατζέντα στην αλληλογραφία” που σχετίζεται με τη συστέγαση των δύο ΚΕΠ, και αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς πρόσθεσε ότι, “αποδεικνύεται πως ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα για να αναζητήσει δημοτικό χώρο”. Παρόμοια υπήρξε η τοποθέτηση και των Γιάννη Λούβαρη και Αντώνη Κρητικού, οι οποίοι συνηγόρησαν πως υπάρχει “μεθόδευση” στο ζήτημα, ότι “χρεώνεται ο δήμος δύο ενοίκια” και δεν έχει καταγραφεί προσπάθεια “στέγασης του ΚΕΠ σε δημοτικό ακίνητο”. Τέλος, ο κ. Λούβαρης, σημείωσε ακόμη ότι θα μπορούσε να αναζητηθεί χώρος με χαμηλότερο ενοίκιο αφού δεν υπάρχει κατάλληλο δημοτικό ακίνητο, ενώ ο κ. Κρητικός υπενθύμισε ότι δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μεταφορά της υπηρεσίας σε διαμορφωμένο χώρο στο Αθλητικό Κέντρο.

Ετικέτες: