Εγκαίνια παιδικής χαράς στην περιοχή της Μεταμόρφωσης

Η αρχή έγινε

Ένα νέο “μελίσσι” ψυχαγωγίας και αναψυχής, εναρμονισμένο με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών, περιμένει τους μικρούς δημότες της Σύρου στο κέντρο της Ερμούπολης.

Η ανακαινισμένη παιδική χαρά στην περιοχή της Μεταμόρφωσης άνοιξε τις πόρτες της το μεσημέρι του Σαββάτου, υποδεχόμενη μικρούς και μεγάλους στο νέο διαμορφωμένο χώρο της. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος αφού συνεχάρη το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την πρωτοβουλία, ευχήθηκε οι χαρούμενες φωνές των παιδιών να πλημμυρίζουν πάντοτε την καρδιά μας με χαρά και αισιοδοξία.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι στόχος του δήμου είναι η αποκατάσταση μίας παιδικής χαράς κάθε χρόνο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια, εξαιτίας της καθυστέρησης των εγκρίσεων από το υπουργείο Πολιτισμού και της γενικότερης γραφειοκρατίας. Τέλος, απηύθυνε θερμή παράκληση στους γονείς και τα παιδιά να σεβαστούν τον ανακαινισμένο χώρο, ο οποίος αποτελεί πρότυπο για ολόκληρο το νησί.

“Υποχρέωση μιας ώριμης κοινωνίας”

Σημειώνεται ότι το έργο ήταν μια πρωτοβουλία του πρώην αντιδημάρχου Νίκου Αλμπανόπουλου, ο οποίος κατέστησε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για την ανάπλαση δύο ακόμα παιδικών χαρών. Πρόσθεσε δε ότι “καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε δύο χρόνια από σήμερα, θα έχουν γίνει επεμβάσεις σε έξι παιδικές χαρές της Σύρου, εκ των οποίων οι τρεις θα έχουν ανακαινιστεί με σύγχρονες προδιαγραφές και οι τρεις θα είναι απλά βελτιωμένες”. Καταλήγοντας, ενημέρωσε πως επόμενος στόχος του δήμου είναι η παιδική χαρά στην περιοχή των Πευκακίων, η μελέτη της οποίας βρίσκεται στο στάδιο της επικαιροποίησης. “Χαίρομαι που πρόλαβα την ολοκλήρωση του έργου, πριν το τέλος της θητείας μου. Ελπίζω να συνεχίσουμε και να πάμε ακόμη καλύτερα σε αυτό τον τομέα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη προστασίας της παιδικής χαράς, καλώντας τον κόσμο να την προσέχει σαν τα μάτια του. “Ο καθένας που θα δει κάποιον να κάνει μία καταστροφή, θα πρέπει άμεσα να παρεμβαίνει. Είναι υποχρέωση μιας ώριμης κοινωνίας”, τόνισε.

Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να παρακολουθήσετε και μέσω του web tv, το οποίο υπάρχει διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

Ετικέτες: