Απόλυτο μπάχαλο η πολυδιαφημισμένη ανακύκλωση

Του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε”
  • Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2014 - 06:10

 

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί σχετικά στη λειτουργία της ανακύκλωσης στην Σύρο. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, δείχνει καθημερινά πόσο επικίνδυνη γίνεται για τον τόπο με τις συνεχόμενες αστοχίες και την αδράνειά της. Ακόμη και ο πολυδιαφημιζόμενος «πρωταθλητισμός» της Σύρου στον τομέα της ανακύκλωσης, κινδυνεύει με κατάρρευση από τις απίστευτες γκάφες των διοικούντων του Δήμου μας.

Παρότι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σύρου, προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμού για τη λειτουργία της ανακύκλωσης το 2014 και παρά το γεγονός ότι, η εταιρία που μειοδότησε προσέφερε τις υπηρεσίες της τους πρώτους μήνες του έτους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ακύρωσε το διαγωνισμό ο οποίος αποδείχθηκε διάτρητος (διενεργήθηκε πριν την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού).

Μετά την παραπάνω αρνητική εξέλιξη, για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά ο ΦΟΔΣΑ με τον Δήμο, πρόσφατα διενεργήθηκε νέος διαγωνισμός στον οποίον μειοδότησε εταιρία αθηναϊκών συμφερόντων προσφέροντας μάλιστα μεγάλη έκπτωση για τα δεδομένα του έργου.

Για λόγους που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από τους υπεύθυνους του ΦΟΔΣΑ και του Δήμου, η μειοδότρια εταιρία δεν έχει αναλάβει ακόμη υπηρεσίες, με αποτέλεσμα η λειτουργία της ανακύκλωσης να βρίσκεται στον «αέρα».

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, εργαζόμενοι του Δήμου με δημοτικά οχήματα, προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες, κακήν κακώς, να προσφέρουν υπηρεσίες ανακύκλωσης, «αναπληρώνοντας» τη μειοδότρια εταιρία που μέχρι στιγμής έχει εξελιχθεί σε «φάντασμα». Ωστόσο, το έργο ανακύκλωσης που εκτελείται μόνο ολοκληρωμένο δεν είναι και διακρίνεται από προχειρότητα και ανοργανωσιά.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα:

* Πως μια τόσο «έμπειρη» δημοτική αρχή έκανε μια τόσο μεγάλη γκάφα και ακυρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός βάζοντας σε περιπέτειες το έργο της ανακύκλωσης;

* Γιατί δεν έχει εμφανιστεί να υπογράψει τη σχετική σύμβαση και να αναλάβει έργο η εταιρία που μειοδότησε στον δεύτερο διαγωνισμό;

* Νομιμοποιείται ο Δήμος να εκτελεί υπηρεσίες ανακύκλωσης απ’ τη στιγμή που υπάρχει μειοδότης του έργου;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια πειστική απάντηση.

Ετικέτες: