Στην αναμονή για τα συγκεντρωμένα ανακυκλώσιμα υλικά στη Σύρο

Ανακυκλώσιμη... υπομονή

“Βουνά” από ανακυκλώσιμα υλικά έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν σε κάθε πυκνοκατοικημένη περιοχή του νησιού και συγκεκριμένα στους κάδους ανακύκλωσης, αφού η αποκομιδή τους αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Στέφανος Βακόνδιος.

Το φωτορεπορτάζ που παρουσιάζει η “Κοινή Γνώμη” αποτυπώνει την εικόνα που αντικρίζει ο κάθε πολίτης σε ολόκληρο το νησί την παρούσα χρονική περίοδο, όπου η λειτουργία της ανακύκλωσης πέρασε σε νέα χέρια με απόφαση της διοίκησης του Φορέα και το άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα – ενδέχεται εντός της εβδομάδας – θα ξεκινήσει.

Επιτακτική η ανάγκη συλλογής

Αναλυτικότερα, ανακυκλώσιμα υλικά κάθε είδους ξεχειλίζουν από τους τρεις κάδους ανακύκλωσης πλαστικών, χαρτιών και γυαλιού στο νησί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αυτά παρατηρείται ότι έχουν αποτεθεί και στους πράσινους κάδους συλλογής απορριμμάτων. Ο κ. Βακόνδιος από την πλευρά του είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου οι δημότες να κρατούν την ανακύκλωσή τους στις κατοικίες τους αν αυτό είναι εφικτό, ωστόσο το σημαντικό χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν συλλέγονται αυτά, έχει προκαλέσει σύγχυση στην πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι όπως έχουν αποδείξει διατηρούν την καλή πρόθεση και συμμετέχουν στην ανακύκλωση.

Ως εκ τούτου, θα ήταν ωφέλιμο να μεριμνήσει ο ΦΟΔΣΑ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σύντομα. Πάντως αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο μέτρο του δυνατού συνέλεγαν τα ανακυκλώσιμα υλικά, τουλάχιστον στην Ερμούπολη και στις ευρύτερες περιοχές αυτής.

Ετικέτες: