Σούπερ μάρκετ Νεωρίου, Παιδική Βιβλιοθήκη και Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται να είναι η νέα προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης τη Δευτέρα στις επτά το απόγευμα, με τρία κυρίως θέματα να προσελκύουν έντονα την προσοχή από την ημερήσια διάταξη.

Πρόκειται για το ζήτημα της παράτασης ή μη του ακινήτου προς το σούπερ μάρκετ Νεωρίου και συγκεκριμένα προς τον Συνεταιρισμό με την επωνυμία “Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου”, μετά και την απόφαση – πρόταση της δημοτικής κοινότητας Ερμούπολης – κατά την τελευταία συνεδρίασή της - να δοθεί παράταση δωρεάν παραμονής έως τις 31 Ιανουαρίου του 2015. Το θέμα θα εισηγηθεί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παπαμανώλης ενώ παρόντες αναμένεται να είναι και μέλη του Συνεταιρισμού.

Επιπλέον, επί τάπητος θα τεθεί το αίτημα της επαναλειτουργίας της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σύρου, που θα φέρει στη συνεδρίαση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θάνος Φώσκολος, μετά από αίτημα πολιτών. Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα καθώς αφορά μία από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα παιδιά και το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και πολύ καιρό. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, στο προσκήνιο επανήλθε μετά από παρέμβαση και αίτημα του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλου Χρυσαφίδη σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, από κοινού οι Θάνος Φώσκολος και Ανδρέας Γιαλόγλου θα εισηγηθούν το πέμπτο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την ανάθεση έργου σε καλλιτεχνικό σύμβουλο με σκοπό τη σύνταξη της Α΄ φάσης του φακέλλου υποψηφιότητας της Σύρου και των Κυκλάδων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.