Ανακοίνωση Δήμου Σύρου-Ερμούπολης μετά την νέα παρουσία Χρυσοχοΐδη

"Θα κινηθούμε αταλάντευτα και δυναμικά για την ανάπτυξη του τόπου μας"

Ανακοίνωση για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Αερολιμένα Σύρου μεταξύ του Υπουργού  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέδωσε ο δήμος Σύρου - Ερμούπολης.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση. 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Αεροδρόμιο της Σύρου, προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο συνόδευαν στελέχη της ΥΠΑ και ιδιώτες μελετητές. Τον κ. Χρυσοχοΐδη υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θάνος Φώσκολος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Σύμφωνα με την κατηγορηματική δέσμευση του κ. Υπουργού, στο επόμενο δεκαήμερο, έχει προγραμματιστεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατ’ αρχήν επέκταση του διαδρόμου κατά 140 μέτρα.

Η υλοποίηση πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα ώστε από την επόμενη τουριστική σεζόν να παρέχεται η δυνατότητα προσαπογείωσης μεγαλύτερων αεροσκαφών. Παράλληλα, για την πλήρη συμμόρφωση του αεροδρομίου στα Ευρωπαϊκά πρότυπα μέτρων ασφαλείας, θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις σε λοφίσκο στη νότια πλευρά του αεροδρομίου (ταπείνωση και λείανση). Με τις παρεμβάσεις αυτές, πέραν της βελτίωσης της ασφάλειας, θα παρέχεται και η δυνατότητα λειτουργίας του αεροδρομίου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24-ωρου.

Τα παραπάνω, εξασφαλίζουν τη δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών τύπου Q400 (περίπου 80 επιβαινόντων), με πλήρες φορτίο καυσίμων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη διασύνδεση του αεροδρομίου της Σύρου με όλα ανεξαιρέτως τα αεροδρόμια της χώρας μας  καθώς και γειτονικών χωρών (Τουρκία, Ιταλία, Βαλκανικές χώρες).

Η επέκταση του αεροδρομίου, σε συνδυασμό με τον αναπτυξιακό και τουριστικό σχεδιασμό τον οποίο ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, θα συμβάλει αναμφίβολα στη βελτίωση της ελκυστικότητας, της Σύρου, ως τουριστικού προορισμού, στην αύξηση της απασχόλησης και στη δημιουργία σημαντικού οικονομικού αντικειμένου για το νησί μας. 

Με βάση τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς και άλλες οι οποίες θα ακολουθήσουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι θα κινηθούμε αταλάντευτα και δυναμικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τόπου μας η οποία αποτελεί μονόδρομο και συνειδητή επιλογή.