Ακτοπλοϊκό ραντεβού του Γ. Μαραγκού με εκπροσώπους της Blue Star Ferries

  • Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2015 - 18:33

Η ενίσχυση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου, με τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου, αποτελεί αδήριτη ανάγκη και κύρια προτεραιότητα του Δήμου μας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σακέλλης και ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Διονύσης Θεοδωράτος, της BLUE STAR FERRIES, κατά την σημερινή συνάντησή τους με τον Δήμαρχο και τους φορείς του νησιού, εξέφρασαν την πίστη και την έμπρακτη στήριξη τους στην προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης που καταβάλει το νησί μας.

Παρότι, η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου, μέσω της Blue Star Ferries, είναι κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σε όρους χωρητικότητας των πλοίων αλλά και αριθμού δρομολογίων, τέθηκαν υπόψη των παριστάμενων στελεχών της εταιρείας προτάσεις επιπλέον βελτίωσης των δρομολογιακών γραμμών καθώς και επωφελέστερης συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή προβολή της Σύρου.

Ειδικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στα ακόλουθα:

  1. Την δυνατότητα διασύνδεσης της Σύρου με την Ραφήνα.

  2. Την ένταξη της Τήνου στα δρομολόγια που εκτελεί το Blue Star 2 τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

  3. Την πρόβλεψη διασύνδεσης της Σύρου με το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα του Σαββάτου.

  4. Την προβολή της Σύρου σε προωθητικά βίντεο της εταιρείας.

  5. Την εξασφάλιση χορηγιών για στοχευμένες προωθητικές ενέργειες του νησιού.

Τέλος, σημειώνεται ότι έτυχε της αποδοχής, εκ μέρους του Δήμου, η πρόταση του Εμπορικού Διευθυντή κ. Θεοδωράτου να συμμετάσχει στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν την βούληση τόσο του Δήμου και των φορέων του νησιού όσο και της εταιρείας BLUE STAR FERRIES, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι συνέργειες που μπορούν να προκύψουν με στόχο αφενός την τουριστική ανάπτυξη της Σύρου και αφετέρου την βελτίωση της ελκυστικότητας των δρομολογιακών γραμμών της εταιρείας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Σύρος.