Εργοτάξιο από σήμερα τμήμα της Ακτής Παπάγου από την οδ. Κέας έως και τον επιβατικό σταθμό της Ερμούπολης

Αποφεύγεται προς το παρόν το “κλείσιμο” της παραλίας

Διέλευση οχημάτων και δικύκλων από παράλληλο χωμάτινο τμήμα

Επεκτείνονται οι εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου σε τμήμα της Ακτής Παπάγου προς την πλευρά των επιχειρήσεων, από σήμερα το πρωί, με το σημείο ανάμεσα στην οδό Κέας έως και τον επιβατικό σταθμό να μετατρέπεται σε εργοτάξιο και να παραχωρείται παράλληλο χωμάτινο κομμάτι στη διάθεση των οδηγών για την πρόσβαση των οχημάτων και των δικύκλων τους, προς το κέντρο της Ερμούπολης.

Αν και προς το παρόν αποφεύγεται το συνολικό κλείσιμο του παραλιακού δρόμου, σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προέβη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρος Γουσγουνέλης, αυτό το σενάριο δεν θα αποφευχθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα κατά την προσεχή χρονική περίοδο, προκειμένου να υλοποιηθεί ομαλά η διαδικασία της τελικής ασφαλτόστρωσης και της διαμόρφωσης των σωστών κλίσεων του οδοστρώματος.

Από προχθές το βράδυ, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, όσον αφορά στην εξέλιξη των εργασιών σε συγκεκριμένο τμήμα της Ακτής Παπάγου, προκειμένου οι οδηγοί των σταθμευμένων οχημάτων και δικύκλων να προχωρήσουν στην απομάκρυνσή τους, δεδομένου ότι θα οριοθετηθεί το νέο κομμάτι του εργοταξίου που επιβάλλει την παντελή απουσία αυτών.

Σκοπός, όπως ο ίδιος σημείωσε, αποτελεί η απρόσκοπτη πρόοδος των εργασιών από τα διάφορα συνεργεία που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, ώστε να “τρέξει” το έργο με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς.

Αστάθμητος παράγοντας για το έργο συνολικά της ανάπλασης, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο καθυστερήσεων όπως εύλογα μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης, μπορεί να είναι μόνον ο καιρός λόγω φθινοπώρου, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχει γνωστοποιήσει η ΕΜΥ για σήμερα, να αποτελέσουν ίσως ένα πρώτο εμπόδιο που θα δοκιμάσει την πρόοδο των εργασιών.

Ελπίζοντας ότι οι σχετικές προειδοποιήσεις για την επιδείνωση του καιρού θα έχουν ήδη ληφθεί υπόψιν, με τις έντονες βροχοπτώσεις που ανακοινώθηκαν, όχι μόνο δεν θα είναι δυνατή η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών, αλλά σε περίπτωση που αυτές προχωρήσουν πριν την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων, τότε θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις απορροές των ομβρίων υδάτων ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση μεγαλύτερου προβλήματος.

Αναφορικά με όλα τα παραπάνω τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Οριοθέτηση νέου τμήματος κι έναρξη εργασιών προς τις επιχειρήσεις

“Η πρόοδος του έργου είναι πάρα πολύ ικανοποιητική. Η ανάπλαση ακολουθεί γοργούς ρυθμούς” δηλώνει αρχικά στην εφημερίδα ο Σταύρος Γουσγουνέλης στο πλαίσιο της συνολικότερης αναφοράς του για την πορεία των εργασιών ανάπλασης. Βάσει των όσων σημειώνει παρακάτω, από σήμερα το πρωί, το πρώτο τμήμα που θα υποδεχθεί εργασίες και βρίσκεται στην πλευρά των επιχειρήσεων, αποτελεί το κομμάτι από την οδό Κέας (ζαχαροπλαστείο “Αθυμαρίτης”) έως και το ύψος των στεγάστρων αναμονής επιβατών στο λιμάνι της πόλης, το οποίο κι έχει προγραμματισθεί να οριοθετηθεί με εργοταξιακό πλέγμα. “Θα περιφραχτεί το κομμάτι που έχει μείνει ασφάλτινο, θα προχωρήσει η αποξήλωση της ασφάλτου και ταυτόχρονα, θα υπάρχει μηχάνημα, το οποίο θα σκάβει τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων, για να ρυθμιστούν όσα αφορούν στην αποχέτευση” αναφέρει, προσθέτοντας πως, ειδικό μηχάνημα θα προβεί στη διαμόρφωση τμήματος παράλληλου με το προαναφερθέν κομμάτι του οδοστρώματος, ώστε να μπορεί να διοχετευθεί η κυκλοφοριακή ροή προς την πόλη. “Χρειάζεται η απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων για την οποία ενημερώσαμε με ανακοίνωση. Από την οδό Κέας μέχρι και τα στέγαστρα (προς την θάλασσα) θα “πέσει” ειδικό υλικό, το οποίο θα πατηθεί με οδοστρωτήρα, ώστε να είναι έτοιμο για τη διέλευση των οχημάτων” συμπλήρωσε, εξηγώντας πως, αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο νέο τμήμα της Ακτής Παπάγου και “σκεπαστούν τα χαντάκια, θα προχωρήσει η αποκατάσταση της βάσης της οδοστρωσίας με ειδικό υλικό, το οποίο και θα πατηθεί από μηχάνημα”.

Αμέσως μετά την υλοποίηση των εργασιών στο συγκεκριμένο κομμάτι, θα ακολουθήσουν εργασίες – σταδιακά - κατά μήκος του πεζοδρομίου των επιχειρήσεων στην Ακτή Παπάγου, με την κυκλοφοριακή ροή να διοχετεύεται από το τμήμα, στο οποίο σταθμεύουν σήμερα τα οχήματα. “Μόλις είναι έτοιμο το κομμάτι για τις εργασίες οδοστρωσίας, θα συνεχίσουμε μέχρι την πλατεία Παπάγου και κατόπιν, μέχρι και την Πυροσβεστική. Αυτά θα γίνουν ενώ η κυκλοφορία θα εκτρέπεται από το υπάρχον χωμάτινο κομμάτι” γνωστοποίησε στη συνέχεια, ο κ. Γουσγουνέλης.

Κλειστή η Ακτή Παπάγου για τις ανάγκες της τελικής ασφαλτόστρωσης

Δεδομένη θεωρείται η προσωρινή αναστάτωση στο παραλιακό μέτωπο, όπως άλλωστε αυτή παρατηρείται καθ΄ όλη τη διάρκεια της προόδου των εργασιών προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης. Βάσει των προαναφερομένων, εκ μέρους του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, τονίσθηκε ωστόσο, πως, καταβάλλεται προσπάθεια συντονισμού των εργασιών προκειμένου να περιορίζεται ο βαθμός ταλαιπωρίας των πολιτών. “Προσπάθειά μας είναι να μην κλείσει ο δρόμος τελείως για την πρόσβαση των οδηγών προς την πόλη, όσο προχωρά η προεργασία της ασφαλτόστρωσης” διευκρίνισε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές όμως, πως, “Θα απαιτηθεί το κλείσιμο του δρόμου για κάποιες ημέρες – λίγες – για να υλοποιηθεί συνολικά η ασφαλτόστρωση, για να δοθούν οι κλίσεις του δρόμου σωστά και να γίνει ένα σωστό έργο”.

Η εν λόγω απόφαση για τη διευκόλυνση των συνεργείων που θα προβούν στις προγραμματισμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης, θα συνοδευτεί από νέα ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης των οχημάτων και των δικύκλων προς την πόλη. “Ένα μικρό χρονικό διάστημα θα ταλαιπωρηθούμε” επανέλαβε ο κ. Γουσγουνέλης, αναγνωρίζοντας πως, μέχρι σήμερα, τόσο οι πολίτες του νησιού, όσο και οι επιχειρηματίες που “θίγονται” λόγω της ύπαρξης του εργοταξίου στις προβολές των επιχειρήσεών τους, έχουν παρουσιάσει αυξημένη κατανόηση.

“Ο κόσμος δείχνει μεγάλη κατανόηση και βλέπει την έκταση του έργου και το αποτέλεσμα που σταδιακά δημιουργείται. Νομίζω πως μετά το τέλος όλων των εργασιών, όλοι θα δουν για ποιόν λόγο κουραστήκαμε, για ποιόν λόγο τρέξαμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το “θεμέλιο” τελικής ασφαλτόστρωσης, από την πλ. Κανάρη

Διατηρώντας την ίδια στάση που έχει κρατήσει έως σήμερα αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης και αποφεύγοντας ειδικές και συγκεκριμένες αναφορές, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στην ερώτηση αν εκτιμά ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως και το τέλος του έτους, απάντησε εκ νέου με γενικόλογη τοποθέτηση, εκφράζοντας ωστόσο, πως πεποίθησή του είναι ότι ο Δήμος θα καταφέρει να κόψει το νήμα. “Αυτός είναι ο στόχος. Αν βοηθήσει και ο καιρός, που προς το παρόν μας βοηθά, θα είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο” δήλωσε, προχωρώντας και σε ενημέρωση για το τελικό στάδιο της ασφαλτόστρωσης συνολικά στο παραλιακό τμήμα του λιμένα. “Πλησιάζουμε στις τελικές φάσεις της ασφαλτόστρωσης” ανέφερε, λέγοντας πως, αυτές, “θα ξεκινήσουν από το ύψος της πλατείας Κανάρη, δηλαδή από το σημείο που βρίσκεται η τελευταία επιχείρηση και θα κατευθυνθούν προς την πλευρά του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας”.

Όπως συμπλήρωσε, “Πιθανώς αύριο ή μεθαύριο να τελειώσει η βάση της οδοστρωσίας στο κομμάτι που βρίσκονται οι καφετέριες και να ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κανονικά”. Μάλιστα, πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του στην εφημερίδα, επεσήμανε πως, σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης δουλεύουν πολλά συνεργεία ταυτόχρονα, ώστε όπως κατέληξε, “ταυτόχρονα να υλοποιούνται πολλές εργασίες και να ετοιμάζεται κάθε κομμάτι του έργου”.

Ετικέτες: