Αποχή Δικηγόρων Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου από 12 έως και 15 Ιανουαρίου

Την αποχή των μελών του για τέσσερις ημέρες, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, που αφορά στο ασφαλιστικό, καθώς όπως επισημαίνεται από τον ΔΣΣ, θα οδηγήσει στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίωση του ΔΣΣ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου,  που συνεδρίασε εκτάκτως την 11.01.2016, αποφάσισε:

1. Την επικύρωση της από 09.01.2016 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

2. Την ΑΠΟΧΗ  των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 12.01.2016 μέχρι και την Παρασκευή 15.01.2016,

3. Την Δευτέρα 18/12/2016 θα συνέλεθει η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου με θέμα «Ασφαλιστικό- Κινητοποιήσεις».

4. Τη συμμετοχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου στην πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία από τα γραφεία του Δ.Σ.Α προς τη Βουλή, την Πέμπτη 14-1-2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

5. Να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη, 14-1-2016, τόσο τα γραφεία των δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, όσο και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, λόγω της πανδικηγορικής συγκέντρωσης και της σύγκλησης την ίδια ημέρα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

6. Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων (μικρού και μεσαίου εισοδήματος) και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους, δημιουργώντας κατ΄ αποτέλεσμα συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού.

6. Να απαιτήσει  από τους βουλευτές του νομού Κυκλάδων να λάβουν δημόσια θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού, που αφορούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους δικηγόρους.

7. Να προσκαλέσει  όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».