To αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Syros Greatings"

  • Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2016 - 13:21

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την επίσημη έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού “Syros Greatings” στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στο πλαίσιο του οποίου έχουν προγραμματισθεί ενδιαφέρουσες δράσεις κι εκδηλώσεις με σκοπό την ουσιαστική ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας και των παραδοσιακών προϊόντων.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει γνωστοποιήσει το αναλυτικό πρόγραμμα του σημαντικού Φεστιβάλ προκειμένου να γνωρίζει το σύνολο των πολιτών, κατοίκων κι επισκεπτών, πώς και πότε μπορεί να συμμετάσχει στη γαστρονομική γιορτή.

Αυτό έχει ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/09 – ΣΑΒΒΑΤΟ 17/09 – ΚΥΡΙΑΚΗ 18/09

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου

·        Τα 17 εστιατόρια-μέλη του δικτύου Aegean Cuisine στη Σύρο θα προσφέρουν - παράλληλα με τα μενού τους – ειδικά συριανά μενού σχεδιασμένα για το Syros Greatings. Επισκεφθείτε τα και δοκιμάστε συριανές νοστιμιές!

(ΑΛΛΟΥ ΓΥΑΛΟΥ / ΑΜΠΕΛΑ / ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ / ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΑΧΛΑΔΙ  / ΓΙΩΣΗΦΑΚΙ / ΔΥΟ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ ΣΤ' ΑΡΜΥΡΙΚΙΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ / ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΜΑΖΙ / Ο ΛΙΛΗΣ / ΟΝΕΙΡΟ / ΠΕΡΙ…ΤΙΝΟΣ / ΣΑΒΒΑΣ / ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΑΗ / ΤΑΡΣΑΝΑΣ ΣΥΡΟΣ)

·        Τα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας-Κινηματογράφου Σύρου αποτυπώνουν τη γαστρονομική κουλτούρα της Σύρου σε μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φάτε μάτια Σύρο» που θα φιλοξενείται στο δυτικό αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ωράριο Λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-22:00).

·        Στο πλαίσιο του φεστιβάλ εντάσσεται και η έκθεση για την ιστορία του συριανού λουκουμιού στο Βιομηχανικό Μουσείο (καθημερινές 10:00-15:30, Σάββατο 10:00-15:30 & 18:00-20:00, Κυριακή 10:00-15:00).

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/09 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Το απόγευμα του Σαββάτου από τις 17:00 έως τις 22:00, ο θερινός κινηματογράφος «Παλλάς», ο χώρος που άλλοτε στέγαζε την «Αγορά της Ερμούπολης», μεταμορφώνεται για να υποδεχθεί live μαγειρέματα και έκθεση τοπικών προϊόντων. Οι chefs των εστιατορίων του δικτύου Aegean Cuisine στη Σύρο αλλά και guest chefs μαγειρεύουν συριανή κουζίνα για το κοινό και οι τοπικοί παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Για κοπιάστε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIVE COOKINGS - ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9/16

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΠΑΛΛΑΣ»

17.00

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ - Οι σπουδαστές μαγειρεύουν:

Πιλάφι με πτερωτό κυνήγι - Κεφτέδες με λουκάνικο συριανό - Βραστά αυγά τηγανισμένα

17.40

ΤΑΡΣΑΝΑΣ - Σαλάτα με μαυρομάτικα, λιαστές ντομάτες, κάπαρη και Σαν Μιχάλη

ΓΙΩΣΗΦΑΚΙ - Καπαροσαλάτα και Μαϊντανοσαλάτα γουδιού

ΣΑΒΒΑΣ - Τιριτιτίμ

18.20

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ - Σφολιάτσα

18.40

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ - Σβίγγοι με Σαν Μιχάλη και μαρμελάδα περγαμόντο

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ - Φρέσκο τυρί της στιγμής και συριανό μπριάμ

ΛΙΛΗΣ - Φιδές με λουκάνικο Σύρου

19.20

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ -Μπαρμπούνι σαβόρο γεμιστό με μάραθο, λουκούμι σκόρδο και αέρα δεντρολίβανο

19.40

ΑΜΠΕΛΑ - Κουνέλι με γλυκό του κουταλιού λεμόνι και κάπαρη

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ - Μουσακάς γεύσεις Σύρου

ΑΧΛΑΔΙ - Αετόπιτα με μπακαλιάρο

20.20

ΜΑΡΚΟ ΡΟΣΙ - Χοιρινές πανσέτες και φραγκοσυκιά στα κάρβουνα με σάλτσα φραγκόσυκου

20.40

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΑΡΙΤΣΑΣ/ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΘΑΛΑΣΣΑ - Χταπόδι με άγρια χόρτα, κρίταμο και άρωμα ούζου

ΜΑΖΙ - Κρύα σούπα αγγουριού με μάραθο και καλκάνι ποσέ

ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΑΗ - Χοιρινό με κολοκυθάκια

21.20

SIGNATURE COCKTAILS ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΟ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΣΕΑΣ "42 BAR" ATHENS - Sun Michali - Loumpardiko

KOUTSIKO - trEATing EXIT

BABA BAR - Loukoumi

Στο πλαίσιο του Syros Greatings, έχουν προσκληθεί και θα επισκεφθούν τη Σύρο σημαντικοί δημοσιογράφοι και food bloggers γαστρονομίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, να επισκεφθούν τους παραγωγούς και τα εστιατόρια που συμμετέχουν και στη συνέχεια να αρθρογραφήσουν σε σχέση με την όλη εμπειρία.  

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ OLIVE MAGAZINE

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕΦ - DINANIKOLAOU.GR

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ Lifo - Elle

ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ Skai TV - OLIVE MAGAZINE

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ "ΣΕΛΗΝΗ" ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΝΝΗΣ FNL GUIDE

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ MAMAPEINAO.GR

ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ CHEF - Mirsini.gr

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Athinorama Umami - ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ

ΚΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ Bostanistas - Protagon

ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ Kiss Laurenne - Join Us

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Cookbook

ΓΙΩΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Popaganda

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ Γαστρονόμος

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΙΑΛΛΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΣΕΑΣ MIXOLOGIST 42 BAR

ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΤΑΜΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΥΦΛΕΡΗ ΒΗΜΑgourmet

ΝΕΝΕΛΑ ΓΕΩΡΓΕΛΕ Ahens Voice

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ BLOGGER - TWOMINUTESANGIE

ΜΑΡΙΛΟΥ ΠΑΝΤΑΚΗ madameginger.com

MARCO ROSSI CHEF

ΑΝΝΑ ΡΟΥΤΣΗ nistikoarkoudi.gr

ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ Athens Voice
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΙΝΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ Γαστρονόμος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ GREEK GASTRONOMY GUIDE

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ CHEF

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ Olive Magazine - Sweetly.gr

ΒΙΚΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ TASTEFULL.GR

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ GOURMED.GR

Επιπλέον, ακολουθούν κλειστές εκδηλώσεις που δεν αναφέρονται στο γενικό πρόγραμμα και δεν αφορούν το ευρύ κοινό. (Παρασκευή 16/09 στις 19:15 – Καλωσόρισμα και σύντομη ξενάγηση της ομάδας των δημοσιογράφων στο Επιμελητήριο Κυκλάδων. & Κυριακή 18/09 στις 11:30-13:30 – Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σύρου στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου).