Το ζήτημα του ψηφίσματος για την ενίσχυση των αιτημάτων των εργαζομένων στο ναυπηγείο του Νεωρίου κυριότερο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ψήφισμα στήριξης και παροχή ελαφρύνσεων

Το ζήτημα της έκδοσης ψηφίσματος, από την πλευρά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να συνεχίσει η άσκηση πίεσης, τόσο προς την πολιτεία, όσο και προς τη Διοίκηση του ναυπηγείου του Νεωρίου, απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη σημερινή συνεδρίαση.

Το ζήτημα τέθηκε από το πρόεδρο του Δ.Σ. ως προ ημερησίας διατάξεως, ενώ παρόντες, ώστε να τοποθετηθούν ήταν και εκπρόσωποι του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σύρου.

Μέσα από το διάλογο, καθορίστηκε το ψήφισμα του Δήμου, στο οποίο, εκτός από τις θέσεις και τα αιτήματα της ΓΣΕΕ, όπως αυτά είχαν παρουσιαστεί αναλυτικά σε προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας, συμπεριλήφθηκαν και μερικές εκ των θέσεων, των δύο πλευρών, που συμμετείχαν στη συζήτηση.

Από την πλευρά του ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης σε συνεννόηση με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου, η οποία στη συνεδρίαση εκπροσωπούνταν εκτός από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και δημοτικό σύμβουλο, κ. Δ. Σαγκινέτο και από τον Γενικό της Διευθυντή, κ. Βακόνδιο, προχώρησε και σε δεσμεύσεις, ότι η ΔΕΥΑΣ δεν θα προβεί σε καμία διακοπή παροχής νερού, για τους απλήρωτους εργαζομένους του ναυπηγείου, η μοναδική ίσως ενέργεια, πέρα από την άσκηση πιέσεων, στην οποία θα μπορέσει να προχωρήσει ο Δήμος, εφόσον τα υπόλοιπα αιτήματα αφορούν στις προθέσεις της Διοίκησης του ναυπηγείου και της πολιτείας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα, στο αυριανό φύλλο της Κοινής Γνώμης.

Παράλληλα, ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνεδρίαση, ήταν και αυτό του δικτύου αποχέτευσης, στα χωριά της Σύρου, της δημιουργίας επιπλέον μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού σε άλλες περιοχές εκτός της Ερμούπολης και η προσπάθεια επαναλειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. του Κινίου, με το Σώμα να συμφωνεί, ότι πρόκειται για έργα μεγαλόπνοα και δύσκολα στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους, με δεδομένες τις οικονομικές συγκυρίες, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει, ότι δεν μπορούν να δοθούν λύσεις για τη βελτίωση της παρούσας κατάστασης.