“Περίσσεψαν οι προεκλογικές υποσχέσεις”
- Πέμπτη, 13 Ιουλίου, 2017 - 06:20
- / Eνημέρωση: 13 Ιουλ. 2017 - 20:00
Αναντιστοιχία λόγων - έργων, ταύτιση με παλαιές νοοτροπίες δημόσιας διοίκησης που καθιστούν τον Δήμο δυσκίνητο, αλλά και δεν ακολουθούν την αρχή της ισονομίας, καθώς επίσης και ατάκτως ειρημένες ενέργειες στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης, διαπιστώνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην πορεία της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο μίας απολογιστικής ματιάς που καταθέτουν οι επικεφαλής τους, μιλώντας στην εφημερίδα.
Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, του τρόπου διαχείρισης σοβαρών υποθέσεων, αλλά και σε επίπεδο χάραξης και άσκησης της πολιτικής της, οι κκ. Ανδρέας Γιαλόγλου, Παύλος Χρυσαφίδης και Νικόλας Καΐλης, προβαίνουν σε καυστικές αναφορές με φόντο τα πεδία της καθημερινότητας, των ανοικτών έργων και παρεμβάσεων στον τόπο, το πεδίο του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και των θεμάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου kai της υπόθεσης του πολεοδομικού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ορισμένες θετικές κινήσεις, που όπως επισημαίνουν όμως, επί της ουσίας φωτίζουν... άλλα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής κι όχι τον δήμαρχο.
Ακολούθως, παρουσιάζονται οι κυριότερες θέσεις και η κριτική των τριών αιρετών προσώπων, όπως αυτές εκφράστηκαν στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκαναν προς την “Κοινή Γνώμη”.
Ανδρέας Γιαλόγλου: “Η Δημοτική Αρχή προσγειώνεται στον ρεαλισμό”
Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Ανδρέας Γιαλόγλου υποστήριξε πως αναφορικά με σοβαρά ζητήματα όπως μεταξύ άλλων η διαχείριση του πολεοδομικού καθώς και η εξέλιξη στο πρόβλημα της περιοχής του Βούρλη, οδηγούν τη Δημοτική Αρχή να προσγειωθεί στον ρεαλισμό, γεγονός που με τη σειρά του αναδεικνύει το υπερβολικό των προεκλογικών λόγων της.
“Προεκλογικά η τωρινή Δημοτική Αρχή εξαπέλυε μύδρους κατά του χειρισμού του πολεοδομικού ζητήματος της Ερμούπολης. Καλό είναι να έχουμε και μνήμη για τα θέματα καθώς έχουν μία συνέχεια. Το τελευταίο όμως διάστημα, τους έξι μήνες ή και τον ένα χρόνο, έχει έρθει στη λογική και την ορθότητα, στον ρεαλισμό, αξιολογώντας τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα και διεκδικώντας αυτό που όλοι θέλουμε, δηλαδή την κατά το δυνατόν απαγκίστρωση από τους ελέγχους του ΥΠΠΟ” ανέφερε επί του θέματος ο κ. Γιαλόγλου, εκτιμώντας πως, “σε μεγάλο βαθμό η Δημοτική Αρχή έχει υιοθετήσει τη θέση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα και γι αυτό κι εμείς έχουμε συνδράμει σε αυτό”. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μάλιστα, “Οι τότε προεκλογικές εξαγγελίες της ήταν “έξω από τον χορό” κι εύκολα υποσχόταν διάφορα πράγματα. Τώρα η Δημοτική Αρχή προσγειώνεται στον ρεαλισμό”.
Παράλληλα, ο ίδιος αναγνωρίζει μία συνέχεια στο θέμα της διαχείρισης του προβλήματος της θέσης Βούρλη αναφορικά με “το μείζον θέμα που αποτελεί το σύνθετο γεωλογικό φαινόμενο που έχει να κάνει με τη δομή της ίδιας της περιοχής” όπως συγκεκριμένα επισημαίνει, εξηγώντας ακολούθως πως, μετά και τις εξελίξεις του περυσινού Δεκεμβρίου λόγω των βροχοπτώσεων, αλλά και βάσει της μελέτης που έχει στη διάθεσή της η Τεχνική Υπηρεσία και της νέας μελέτης που πρέπει να εκπονηθεί, ώστε να υλοποιηθούν σταδιακά οι απαραίτητες παρεμβάσεις, “Δεν μπορώ να χρεώσω με λίγα λόγια ευθύνες ούτε στην παλιά Δημοτική Αρχή, ούτε στην καινούργια για την εξέλιξη του φαινομένου, διότι είναι ένα φαινόμενο που ξεπερνά την όποια δυνατότητα αντιμετώπισης” αναγνωρίζοντας και τονίζοντας μάλιστα πως, “είναι υπό παρακολούθηση το ζήτημα”.
“Η Σύρος παραμένει ο φτωχός συγγενής σε επίπεδο ακτοπλοϊκής σύνδεσης”
Σε κριτικό τόνο κινήθηκε η δήλωση του Ανδρέα Γιαλόγλου αναφορικά με το σοβαρό και κρίσιμο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, υπόθεση για την οποία επεσήμανε ξεκάθαρα, πως η δρομολόγησή της, δεν απαιτεί μόνον πολιτική βούληση, αλλά ενέργειες, πράξεις και συλλογικές παρεμβάσεις. “Θυμίζω κι εδώ τις προεκλογικές εξαγγελίες γιατί βαδίζουμε προσεχώς και σε νέα προεκλογική περίοδο. Τότε παρουσίαζαν τη Σύρο ως τον φτωχό συγγενή των Κυκλάδων, αν και πρωτεύουσα και που θα γίνονταν δραστικές παρεμβάσεις. Δεν ξεχνώ μάλιστα, την επωδό της πολιτικής βούλησης σε όλα τα κακώς κείμενα της πόλης και του νησιού” σχολίασε ο κ. Γιαλόγλου, εξηγώντας όμως πως, “Όπως φαίνεται από την εμπειρία και την πολιτική προσγείωση στον ρεαλισμό, η πολιτική βούληση από μόνη της ούτε νομοθετεί, ούτε βάζει δρομολόγια, ούτε βάζει ψωμί στο στόμα των ανθρώπων, ούτε φέρνει τουρίστες, ούτε τίποτα. Όλα αυτά τα πράγματα είναι εύκολες λέξεις, αλλά χρειάζεται μεθοδική δουλειά”. Για να αποδώσει το δίκαιο στις προσπάθειες που μέχρι σήμερα έχει κάνει ο δήμαρχος, θέλησε να συμπληρώσει πως, “Ξέρω ότι έχει κάνει κάποιες επαφές ο δήμαρχος, πλην όμως, δυστυχώς εξακολουθούμε να είμαστε ο φτωχός συγγενής όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση”. Ως εκ τούτου, υπερθεμάτισε του συμπεράσματος πως, “επιβάλλονται πιο δραστικές και συντονισμένες ενέργειες και πρέπει να υπάρξει συλλογική αντιμετώπιση του ζητήματος”.
“Δεν προωθήθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα. Ωραίο περιτύλιγμα στον τουρισμό, αλλά τελικά καμία ουσία”
Αναπτύσσοντας την κριτική του στο θέμα του πολιτιστικού προγράμματος “Σύρος Πολιτισμός 2017” ο κ. Γιαλόγλου αναγνώρισε ναι μεν “έναν έγκαιρο προγραμματισμό των Φεστιβάλ”, αλλά όπως πρόσθεσε, αυτή η προσπάθεια δεν συνοδεύτηκε από την επιβεβλημένη προβολή. “Χαιρετήσαμε όλοι τον έγκαιρο προγραμματισμό καθώς θα ήταν μία καλή αρχή προκειμένου εν συνεχεία αυτός ο προγραμματισμός να γίνει δράσεις δημοσιότητας και να προσεγγίσει τον κόσμο. Δεν έχω δει ποιες δράσεις έγιναν” υπογράμμισε σχετικά, τονίζοντας επιπλέον πως, “ο έγκαιρος προγραμματισμός δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε για να φέρει κόσμο στα Φεστιβάλ”. Πέραν της περικοπής που επεσήμανε σε επίπεδο περιεχομένου και οικονομικών στο πολιτιστικό πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας “μία μείωση 40 – 50%”, εξέλιξη για την οποία επέρριψε ευθύνη στην οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Αρχής, πρόσθεσε, πως, “στο πολιτιστικό πρόγραμμα θέλω να θυμίσω το βασικό ζήτημα για το οποίο μειοψηφήσαμε”. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, “ήταν η συναυλία των κκ Παπαρίζου και Βανδή για την οποία δεν έχω αντίρρηση να γίνει, αλλά νομίζω πως ο τρόπος, προδίδει μία άνευ όρων παράδοση που δεν αρμόζει στο πολιτιστικό βάρος του νησιού μας”. Θέλοντας να ολοκληρώσει την αναφορά του, υπογράμμισε ωστόσο, πως, αναγνωρίζει “θετική και φιλότιμη προσπάθεια στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού”.
Κατόπιν των ανωτέρω, επέκτεινε την κριτική του στο πεδίο της τουριστικής πορείας και των επιλογών της Δημοτικής Αρχής, υποστηρίζοντας κατηγορηματικά πως, δεν απαντάται μία οργάνωση. “Αν και ήταν η προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας της Δημοτικής Αρχής δυστυχώς ξεκίνησε πολύ άσχημα το όλο θέμα. Θυμίζω την παραίτηση του κ. Φώσκολου και του κ. Ρούσσου, που προσπάθησαν να βάλουν ένα στρατηγικό σχέδιο” ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας πως, εν συνεχεία, “Επιδοθήκαμε... μετά σε κάτι περίεργες αναθέσεις, όπως για το portal, το video clip τύπου “Παγωτό” και σε ατάκτως ειρημένες ενέργειες που δεν είχαν κανέναν σχεδιασμό και κανένα πλάνο”. Από την πλευρά του μάλιστα, υπενθυμίζοντας και την “απουσία συνεδριάσεων της Τουριστικής Επιτροπής” που γέννησαν και “τις αποχωρήσεις θεμελιωδών φορέων” κατέληξε στην συγκεκριμένη αναφορά του, κάνοντας λόγο για προεκλογικές αναφορές περί τουρισμού που “είχαν ένα πολύ ωραίο περιτύλιγμα” χωρίς να αναπτύσσεται έργο τέτοιο “που θα απέφερε όφελος στον τόπο”. Αυτή τη διαπίστωση δε, εξήγησε πως, “μπορούν να την επιβεβαιώσουν οι επιχειρηματίες”.
Αισθανθήκαμε κίνδυνο για το ΤΜΣΠΣ
Χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες και ιστορικές αναδρομές των παραμέτρων που συνδέονται με το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής, θέλησε να δηλώσει μόνον τα εξής: “Η υπόθεση θέλει ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς μας από εδώ και μπρος για να κρατηθεί περαιτέρω η παραμονή του στη Σύρο και να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξής του. Επομένως αυτό το τελευταίο νέο για το πού θα πάει η έδρα, έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά όλων. Βέβαια πρώτοι εμείς καλέσαμε σε γενική επιστράτευση για το θέμα αυτό” ανέφερε, εξηγώντας πως, “Ο κίνδυνος που αισθανθήκαμε μπορεί να αποτελέσει και την αρχή για ενέργειες πιο ουσιαστικές”.
Διαφορετική κουλτούρα στην αντιπολίτευση
Με αφορμή φημολογία που εντέχνως αναπτύσσεται και θέλει τον κ. Γιαλόγλου να έχει συστρατευθεί με τη Δημοτική Αρχή επειδή η παράταξή του στηρίζει κάποιες ενέργειες για το νησί, όποτε αυτές αξιολογούνται ως θετικές από τον ίδιο και τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, θέλησε να προβεί σε σχετικές διευκρινίσεις. “Παρεξηγείται η συναίνεση που δείχνω σε ορισμένα ζητήματα ως αδυναμία. Η διάθεσή μου να δουλέψει ο τόπος και να μη ζει σε μία προεκλογική περίοδο για πέντε χρόνια, εκλαμβάνεται επίσης ως αδυναμία. Για μένα όμως προέχει να λειτουργεί το νησί” απάντησε σχετικά, εξηγώντας παράλληλα, πως, “κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο πρέπει να προτάξουμε το συμφέρον κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις, εγώ το κάνω”. Όπως επεσήμανε δε, “Είναι η επιλογή μου”, τονίζοντας πως σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει, όπως για παράδειγμα προσφάτως η απόφαση ανάπτυξης του Γεωτουρισμού. “Αλίμονο αν έχουμε κάποιες δυνατότητες και περιμένουμε να καεί η γη για πέντε χρόνια. Αλίμονο σε εμάς και στα παιδιά μας αν ακολουθήσουμε τη λογική που κατέστρεψε τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια” δήλωσε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.
Παύλος Χρυσαφίδης: “Η Δημοτική Αρχή κρίνεται ανεπαρκής. (...) Απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους ”
Δριμεία κριτική εξαπέλυσε μέσω των δηλώσεών του ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης αναφορικά με τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. “Θλίβομαι για τα δημοτικά τεκταινόμενα της Σύρου. Δυστυχές σημείο αναφοράς είναι μια Δημοτική Αρχή που στο πρόγραμμα της ήθελε να αποκτήσει έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και στην υγιή αντίληψη αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, την αρχή της ισονομίας, την παροχή υψηλού επιπέδου ανταποδοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών και την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος. Έχοντας ήδη συμπληρώσει το μισό και πλέον χρόνο της θητείας της η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν κατάφερε κάτι από όσα υποσχέθηκε, αλλά ακόμη και στο θέμα της απλής διαχείρισης των προβλημάτων του τόπου κρίθηκε και κρίνεται ανεπαρκής και πολλές φορές και επικίνδυνη” δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Χρυσαφίδης, στηλιτεύοντας παράλληλα και την οικονομική διαχείρισή της. “Το ότι η γενική οικονομική κατάσταση είναι απογοητευτική σίγουρα δεν δίνει άλλοθι σε όσους με τα λόγια χτίζουν ανώγια και κατώγια και ας τους λένε Γιώργο και όχι Μανωλιό” πρόσθεσε, υποστηρίζοντας μάλιστα πως, ο τρόπος διοίκησής της και οι απευθείας αναθέσεις, χαρακτηρίζουν απολύτως, τη στάση της. “Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την εκλογή της “κατάφερε” να εμπεδώσει όσα μεμφόταν (δήθεν) στην εποχή Δεκαβάλλα και να να γίνει ο καλύτερος μαθητής αυτής της εποχής αλλά μόνο στα αρνητικά της. Οι απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους στιγματίζουν την ηθική της, οι μεγαλεπήβολοι οραματισμοί της για τον τουρισμό προσγειώνονται από την καθημερινότητα και στραπατσάρουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της”.
“Εξαγγελίες στο κενό”
Στον καμβά της κριτικής του, ο κ. Χρυσαφίδης συμπεριέλαβε και τις προεκλογικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με σημαντικά θέματα που συνδέονται και με την οικονομία του τόπου, επισημαίνοντας εξ αρχής πως, “Η απεμπόληση της διεκδίκησης κυριότητας στο στρατόπεδο στέρησε τη Σύρο από ζωτικό χώρο και το πανεπιστήμιο από το όραμα για την ανάπτυξή του”. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα συμπλήρωσε “Ό,τι διαχειριστικές, της κατάστασης πρακτικές συντηρούνται γύρω σε βαθμολογία βάσης, χάριν μερικών έμπειρων -στη διαχείριση- στελεχών της” καθώς επίσης, “διάφορες εξαγγελίες της (πχ. στέγαστρο, επέκταση αεροδρομίου, τόνωση της επιχειρηματικότητας και τόσα αλλά) ολοκληρώνονται μόλις κουρνιάσουν οι ακριβοπληρωμένες μελέτες τους σε κάποιο συρτάρι”.
“Ο Συριανός κατάλαβε ότι ξεγελάστηκε”
Προτού ολοκληρώσει την κριτική του, ο κ. Χρυσαφίδης πρόσθεσε πως, “Δυστυχώς αγκυλώσεις, νοοτροπίες και προσχώματα που υποσχέθηκε να πατάξει η Δημοτική Αρχή, μπήκαν στην άκρη χάριν ενός (ή πολλών) φλάς και «για τα μάτια του κόσμου»”.
Παρόλα αυτά, αναγνώρισε πως, ορισμένα στελέχη της Δημοτικής Αρχής διαφοροποιούνται σε επίπεδο αυτοδιοικητικής προσπάθειας, αναφέροντας σχετικά πως, “Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις (στον πολιτισμό, αθλητισμό κλπ) που όμως το αποτέλεσμα τους φωτίζει άλλα πρόσωπα (και δικαίως) και όχι αυτό του «ηγήτορος» όπως ο ίδιος κ. Δήμαρχος αποκάλεσε τον εαυτό του”.
Κατέληξε δε, υποστηρίζοντας πως, “Ο Συριανός λαός έχει καταλάβει ότι ξεγελάστηκε από «πολλά λόγια και κουκούτσι μυαλό». Τους κατοίκους δεν τους ενδιαφέρουν τόσο οι ηγεμόνες, οι ηγέτες οι ηγήτορες ούτε καν οι ηγετίσκοι… Έχουν την απαίτηση για αποτέλεσμα, χωρίς περιστροφές και λόγια πολλά και περιττά”.
Νικόλας Καΐλης: “Η κυβερνητική πολιτική της εξαθλίωσης σε τοπικό επίπεδο”
Με κοινωνικό πρόσημο στην κριτική του κινήθηκε στις δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλας Καΐλης τονίζοντας εξ αρχής, πως η Δημοτική Αρχή δεν αναπτύσσει πολιτική τέτοια που να ανακουφίζει τους δημότες, παρά την “ίσως δυσκολότερη χρονιά της τελευταίας εικοσαετίας που διανύουμε” και την τραγική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ζωής των πολιτών. Επισημαίνοντας καυστικά δε, πως η πολιτική τοποθέτηση της παράταξης “δεν έχει περιεχόμενο που να εξασφαλίζει πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις”, καθώς απέχει επίσης και από “το παιχνίδι της προσωπικής επίθεσης ή του επικοινωνιακού κουρνιαχτού”, κατέστησε σαφές πως, “ως παράταξη, η παρουσία μας στο Δήμο δεν αξιοποιείται για προσωπική προβολή και όφελος, αλλά προσπαθούμε να φωτίσουμε, όσο μπορούμε, το πώς πλέον ο Δήμος αποτελεί συνέχεια και πεδίο εξειδίκευσης και τοπικής εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής και στη βάση αυτή να δείξουμε την απάντηση που θα πρέπει να δοθεί από τον ίδιο το λαό για την ανατροπή των πολιτικών, που μας ξεζουμίζουν κυριολεκτικά”.
“Όχι στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Το μοντέλο “βαριάς βιομηχανίας” οδηγεί σε αδιέξοδο”
Αναπτύσσοντας την κριτική του στο θέμα της οπτικής της τουριστικής ανάπτυξης, ο κ. Καΐλης σημείωσε πως, “Σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή αλλά και με το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης, την αναβάθμιση της σε «βαριά βιομηχανία» της χώρας, ως ένα μοντέλο που οδηγεί σε αδιέξοδο”. Τονίζοντας πως, ο τουρισμός στον οποίο επενδύει αποκλειστικά η Δημοτική Αρχή “δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ικανοποιήσει τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών ενός τόπου, πόσο μάλλον ενός νησιού με 20.000 κατοίκους”, υποστήριξε πως, “δεν υπονοούμε ότι ο τουρισμός δεν πρέπει να αξιοποιηθεί, θεωρούμε όμως πως ο τομέας των υπηρεσιών, στον οποίο εντάσσεται και ο τουρισμός, πρέπει να εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης που κύρια βάση της οικονομίας είναι η πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή”.
Στα ανωτέρω, επεσήμανε πως οφείλεται και “η διαφωνία μας για την αξιοποίηση του στρατοπέδου που προωθείται από τη Δημοτική Αρχή” υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για αξιοποίηση του εν λόγω χώρου, “αποκλειστικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της στέγασης του Πανεπιστημίου”.
“Υποτυπώδης σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα”
Ζήτημα το οποίο θέλησε επιγραμματικά να στηλιτεύσει ο κ. Καΐλης αποτέλεσε και το θέμα της σύνδεσης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, “η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι υποτυπώδης ενώ τα πράγματα χειροτερεύουν δραματικά σε σχέση με την ενδοκυκλαδική σύνδεση, η οποία είναι ελλιπέστατη και ασταθής”.
Ολοκληρώνοντας την κριτική του, ο ίδιος τόνισε πως η παράταξή του εκπέμπει σε διαφορετικό μήκος κύματος, υποστηρίζοντας πως, “πυξίδα της πολιτικής και του προγραμματισμού της κάθε Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι η κάλυψη των αναγκών της μεγάλης μάζας των δημοτών ακόμα και αν αυτό σημαίνει να έρθεις σε σύγκρουση με την κεντρική πολιτική”.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Διαφάνεια, μέριμνα και στοχευμένες δαπάνες
5 Ιαν. 2017 - 6:20 - Η δημοκρατία σε πρώτο πλάνο
5 Ιαν. 2016 - 6:10 - Πεπραγμένα σε τουρισμό και πολιτισμό
23 Ιουν. 2022 - 6:18 - "Η Δημοτική Αρχή αναλώνεται στην επικοινωνιακή πολιτική"
23 Μαΐου. 2018 - 23:55 - Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής
23 Μαΐου. 2018 - 23:50