Συνάντηση Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης με στελέχη της ONEX S.A.

  • Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2018 - 06:21

Πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Ιανουαρίου 2018, προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης με εκπροσώπους της ελληνοαμερικάνικης εταιρείας ONEX S.A., η οποία έχει καταθέσει επίσημα πρόταση εξαγοράς του Ναυπηγείου «Νεωρίου» και εκκρεμεί η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει το πακέτο μετοχών του Ναυπηγείου και να προχωρήσει άμεσα στην επανέναρξη της λειτουργίας του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια συνάντησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού με τον πρόεδρο της ONEX S.A. κ. Πάνο Ξενοκώστα στην Αθήνα, τις προηγούμενες μέρες, και είχε ως στόχο την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου σχετικά με ολόκληρο το φάσμα δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης της εταιρείας και ειδικότερα στους τομείς των υποδομών, των βιομηχανικών κατασκευών, της έρευνας και ανάπτυξης και της παροχής προηγμένων λύσεων για «έξυπνες πόλεις» (smart cities).

Κατά τη διάρκεια της δίωρης και πλέον παρουσίασης, παρουσιάστηκαν λεπτομερώς όλα τα παραπάνω, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να γνωρίζει σε βάθος ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας, ώστε, παράλληλα με την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου, να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασιών και δημιουργίας συνεργειών προς όφελος του νησιού μας και σε άλλα πεδία.

Η εταιρεία, με επιχειρηματική παρουσία σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς και ο Δήμος, εξέφρασαν την κοινή βούληση για την από κοινού συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος, με προεξάρχοντα αυτόν της λειτουργίας του Ναυπηγείου, με βάση το επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο ήδη έχει παρουσιάσει αναλυτικά ο κ. Ξενοκώστας στον Δήμαρχο.

Αντίστοιχα, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι, παρουσίασαν προς τα στελέχη της εταιρείας σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία είτε χρηματοδοτούνται ήδη από ευρωπαϊκούς πόρους και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε πρόκειται να διεκδικηθεί η χρηματοδότησή τους στο προσεχές μέλλον, στο πλαίσιο του υπάρχοντος σχεδιασμού του Δήμου.