Συνάντηση με τον σύλλογο κατοίκων ιστορικού κέντρου είχε η παράταξη "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο"

  • Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2019 - 12:52

Συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» Νίκου Λειβαδάρα με τον σύλλογο κατοίκων του ιστορικού κέντρου.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» κ. Νίκου Λειβαδάρα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με την Πρόεδρο του συλλόγου Κατοίκων του Ιστορικού Κέντρου κα Ελένη Ασμάνη και τα μέλη του Δ.Σ. Πόπη Ξενοπούλου, Ντέπυ Διαμαντάκη και Μαρία Φουτσιτζίδου.

Στη συνάντηση η Πρόεδρος έθεσε υπόψη της παράταξης τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων, όπως τα ζητήματα καθαριότητας, περιβαλλοντικής όχλησης, στάθμευσης αυτοκινήτων, ελεύθερων χώρων, έλλειψης ρυθμιστικών κανόνων και ελέγχων που αθροιστικά επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Ο Νίκος Λειβαδάρας επισήμανε την αναγκαιότητα συχνής επικοινωνίας του Δήμου με τους κατοίκους αλλά και τους φορείς του κέντρου, προκειμένου να καταγράφονται τα προβλήματα και να αναζητούνται λύσεις. Το ιστορικό κέντρο δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων συντελείται στην Ερμούπολη, με συνέπεια τα προβλήματα όταν δεν αντιμετωπίζονται να επιβαρύνουν την οικιστική ζωή της πόλης.

Όλοι οι πολίτες αξίζουν να νιώσουν την παρουσία του Δήμου στην καθημερινή τους ζωή, στις μικρές και μεγαλύτερες ανάγκες τους, αυτές που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και ενισχύουν το αίσθημα ότι ανήκουν σε μια κοινωνία που νοιάζεται για την ευημερία τους. Ο Δήμος σε συνεργασία με τους κατοίκους, θα επεξεργαστεί ένα ολιστικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει προτάσεις για λύσεις όλων των προβλημάτων που αγγίζουν την καθημερινή μας διαβίωση σ’ ένα πολιτισμένο περιβάλλον.