Συνάντηση Δημάρχου με τον Σ. Ε. Αιμοδοσίας, Κάριτας Σύρου, Σ. Καρκινοπαθών και Φ.Κ. και Σ. Ε. Αλιέων Σύρου

  • Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2019 - 16:54

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου π. Αντώνιο Βουτσίνο και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Απόστολου Ρουσσουνέλου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Ρόζας Ξανθάκη και Πέτρου Καρβώνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν και δύο Σύλλογοι, τόσο εντός όσο και εκτός Σύρου. Ιδιαίτερα δε, για τη λειτουργία του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου, επισημάνθηκε ότι καταβάλλεται μεγαλύτερη προσπάθεια, δεδομένου ότι λόγω του θεσμικού πλαισίου, στο οποίο υπάγεται, δεν είναι νομικά εφικτό να επιχορηγείται από δημόσιους φορείς. Επομένως, η οικονομική του στήριξη περιορίζεται στις συνδρομές των 700 μελών του. Παρ’ όλα αυτά, διευκρινίστηκε ότι ο Δήμος ήταν πάντα αρωγός και υποστηρικτής των προσπαθειών και δράσεων του Συλλόγου, όποτε του ζητήθηκε.

Εν συνεχεία, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πολύ καλή συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με την ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου, τόσο σε επίπεδο υλικής συνδρομής όσο και σε περιπτώσεις διασταύρωσης στοιχείων για τους ωφελούμενους. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι σε έκτακτες καταστάσεις, όπως π.χ. το θέμα των προσφύγων, η επέμβαση και των δύο φορέων ήταν άμεση.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία ευχή να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία του Δήμου και με τους δύο Συλλόγους, με γνώμονα την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη.  

      

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΣΥΡΟΥ

 

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου κ. Αντώνη Βακόνδιο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Δημήτρη Κοσμά και του υποψήφιου Συμβούλου κ. Νίκου Σκευοφύλακα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε από τον Σύλλογο η ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα συνεργασία του με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο, καθώς και η κοινή επιθυμία να συνεχιστεί η προσπάθεια περαιτέρω αναβάθμισης της ερασιτεχνικής αλιείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

 

  • Την επισκευή των Pillars στον χώρο του Καρνάγιου, για τα οποία υπάρχει συνεχή συνεργασία με τον υπεύθυνο λειτουργίας τους. Παράλληλα, στα άμεσα σχέδια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου είναι και η προμήθεια νέων σύγχρονων Pillars.
  • Το θέμα της φορολόγηση των σκαφών άνω των επτά (7) μέτρων, για το οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενέργειες διαμαρτυρίας σε κεντρικό επίπεδο και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον κ. Μαραγκό προς τον γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
  • Το κτίριο στέγασης των μελών του Συλλόγου. Μετά την έγκριση του Master Plan και των όρων δόμησης, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την κατασκευή δύο γραφείων πλησίον του κτιρίου της Πλάστιγγας, τα οποία πρόκειται να στεγάσουν του δύο Συλλόγους (Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων).
  • Την τοποθέτηση σκαλών στην προβλήτα.
  • Την τοποθέτηση χημικού WC.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων κα Θεοδώρα Χαλκιά και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Απόστολου Ρουσσουνέλου και της υποψήφιας Συμβούλου κας Ρούλας Πανούσου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα Χαλκιά έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για τη σημαντική αρωγή και την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα  την παραχώρηση του δημοτικού κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος.

Ο κ. Μαραγκός υπερθεμάτισε το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, δεδομένης της τρομακτικής αύξησης του αριθμού των νοσούντων, και επεσήμανε ότι ο Δήμος θα εξακολουθήσει να βοηθά τον Σύλλογο με όσα μέσα διαθέτει.

Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

 

  • Τη δυνατότητα δημιουργίας Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να μην απαιτείται οι νοσούντες να μεταβαίνουν σε Νοσοκομεία της Αθήνας.
  • Τις ελλείψεις της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.  
  • Την υλοποίηση δράσεων, ημερίδων και συνεδρίων, με την υποστήριξη του Δήμου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο και τις μορφές του.
  • Τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη των νοσούντων.