Οριστικός ανάδοχος για τρεις χώρους σε ΑΚΔΕ, Νηπιαγωγείο Φοίνικα και περιοχή Μεταμόρφωσης

“Ξεκλειδώνουν” παιδικές χαρές

Από Σεπτέμβρη οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων χώρων

Αξιοποιώντας χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, καταφέρνει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης να “ξεκλειδώσει” παιδικές χαρές του νησιού, προς όφελος των μικρών παιδιών, από τον προσεχή Σεπτέμβρη, οπότε και εκτιμάται χρονικά πως θα είναι εφικτή η υλοποίηση των προγραμματισμένων επεμβάσεων.

Με το ποσό των 191.500 ευρώ και σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα έχει τη δυνατότητα να διαθέσει στα παιδιά του νησιού τρεις ανανεωμένους, αναβαθμισμένους και ασφαλείς χώρους παιδικών χαρών.

Ο πρώτος χώρος βρίσκεται στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα, ο δεύτερος στο Αθλητικό Κέντρο Δημήτριος Βικέλας” και ο τρίτος χώρος αφορά στην ήδη διαμορφωμένη παιδική χαρά στην περιοχή του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, η οποία και θα δεχθεί κάποιες μικρές βελτιώσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, η χρηματοδότηση “είναι από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ” και από το συγκεκριμένο ποσό θα γίνει “η προμήθεια των παιχνιδιών, των δαπέδων και του εξοπλισμού” ενώ με κονδύλι από το δημοτικό ταμείο θα καλυφθούν άλλες ανάγκες στους ίδιους χώρους.

“Από τον Δήμο θα είναι το υπόλοιπο κομμάτι, δηλαδή οι υποδομές, τείχη περίφραξης, πόρτες, υποστρώματα κάτω από τα δάπεδα ή διαμορφώσεις με μηχανήματα. Αυτά είναι έργο του Δήμου.

Υπάρχει στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης” διευκρίνισε, επιβεβαιώνοντας πως αύριο, Τρίτη, θα εγκριθεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου η απόφαση για τον οριστικό ανάδοχο που θα κληθεί να υλοποιήσει όλο το έργο.

Παιδική χαρά για το Νηπιαγωγείο Φοίνικα και τα παιδιά του χωριού

Ειδικότερα, για το Νηπιαγωγείο του Φοίνικα και τις επεμβάσεις στον χώρο, υπήρξε συνεργασία με το Σχολείο, όπως όμως και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

“Υπήρξε συνεννόηση και με το Σχολείο και τον Σύλλογο Γονέων, γιατί για κάποιο χρονικό διάστημα η παιδική χαρά θα εξυπηρετεί ανάγκες του Νηπιαγωγείου, ενώ το απόγευμα θα μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο τα παιδιά του χωριού” τόνισε ο κ. Βακόνδιος, εξηγώντας πως θα υπάρξει ειδική περίφραξη που θα απομονώνει το σχολείο κατά τις απογευματινές ώρες.

“Θα υπάρξει ειδική περίφραξη. Επομένως, υπήρξε μία συνεννόηση και με τον Σύλλογο Γονέων” επανέλαβε, γνωστοποιώντας πως στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα και στον χώρο της παιδικής χαράς, η προμήθεια θα αφορά στα παρακάτω. “Σε μία ξύλινη κούνια διπλή για νήπια, σε μία ξύλινη διπλή κούνια για παιδιά, σε ένα ελατήριο ζωάκι μονό αλογάκι, σε μία ξύλινη τραμπάλα δύο θέσεων, σε ένα πολυσύνθετο όργανο με τέσσερις πύργους και πολλαπλές δραστηριότητες και σε φωτιστικά σώματα με ιστούς όπως τέλος και σε ολοκληρωμένο σύστημα δαπέδου ασφαλείας”.

Ερωτηθείς για τον χρόνο κατά τον οποίο θα προχωρήσουν οι εργασίες, ο κ. Βακόνδιος υπήρξε συγκεκριμένος, με φόντο την προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου.

“Αναφορικά με το έργο στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα, θα δούμε για τις παρεμβάσεις και τον εξοπλισμό, σε συνεννόηση με το σχολείο για να μην υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου” σχολίασε χαρακτηριστικά, αφού είναι εύλογο πως μετά από την αυριανή κατακύρωση του αποτελέσματος και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο - κατά πάσα πιθανότητα – τέλος Αυγούστου, το διάστημα που θα μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες.

Και για μεγαλύτερα παιδιά στο ΑΚΔΕ

Αναφορικά με την παιδική χαρά στον χώρο του Αθλητικού Κέντρου, ο Φραγκίσκος Βακόνδιος σημείωσε πως θα μπορεί να εξυπηρετεί και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, εκτός από νήπια, αφού πρέπει να σημειωθεί πως στο Αθλητικό Κέντρο πραγματοποιούνται και επισκέψεις δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

“Το Αθλητικό Κέντρο είναι ένας χώρος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Η μελέτη αφορά σε μία πολύ μεγάλη παιδική χαρά και θα προορίζεται για το παιχνίδι και μεγαλύτερων παιδιών σε ηλικία, όχι μόνον για νήπια” σχολίασε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας ακολούθως τις λεπτομέρειες της σχετικής προμήθειας. “Μιλάμε για ξύλινη κούνια διπλή παιδιών, ξύλινη διπλή κούνια νηπίων, ξύλινη κούνια φωλιά, παιχνίδι ελατηρίου τετραθέσιο (λουλούδι), μονό ελατήριο ζωάκι (αλογάκι), ξύλινη τραμπάλα δύο θέσεων, πολυσύνθετο όργανο θεματικό με τη μορφή “καραβάκι” και διπλή κούνια νηπίων, όργανο νηπίων με πολλαπλές δραστηριότητες, πολυσύνθετο όργανο με δύο πύργους, δύο τσουλήθρες, γέφυρα και πάνελ δραστηριοτήτων, φωτιστικά σώματα με ιστούς, ολοκληρωμένο σύστημα δαπέδου ασφαλείας”.

Σχετικά με τον χρόνο των παρεμβάσεων για τη διαμόρφωσή της στο σημερινό “κενό” σημείο των εξωτερικών χώρων της αίθουσας μπάσκετ, ο ίδιος εξήγησε πως οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές από Σεπτέμβρη και μετά, δηλαδή παράλληλα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019 – 2020.

Βελτιώσεις για την ασφάλεια των παιδιών

Περιορισμένης έκτασης παρεμβάσεις προβλέπονται για τον χώρο της παιδικής χαράς της περιοχής του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στην καρδιά της Ερμούπολης, αφού πρόκειται για έναν ασφαλή – σε γενικότερο επίπεδο – χώρο παιχνιδιού.

Όπως είχε γνωστοποιήσει και παλαιότερα, ο κ. Βακόνδιος, η προμήθεια για τον εν λόγω χώρο αφορά “σε συντηρήσεις όπως την αντικατάσταση ελατηρίου ζωάκι “αλογάκι”, σε κάθισμα κούνιας νηπίων (2 τεμάχια), καθώς και στην εργασία συντήρησης στο σπιτάκι δραστηριοτήτων και στην εργασία συντήρησης του πολυσύνθετου οργάνου”.

Ετικέτες: