Σχεδόν ανεπιθύμητο το κρουαζιερόπλοιο Crow Iris με φόντο τη “νέκρωση” του parking στο “Νησάκι” παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στη Σύρο

Διάχυτη δυσαρέσκεια για τους αποκλεισμούς πολυτελείας...

Σήμερα συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου με Αρχές και Φορείς για την άρση των μέτρων αποκλεισμού

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία και την τοπική αγορά της Σύρου, η γνωστοποίηση του αποκλεισμού του parking στο “Νησάκι” για μία ακόμη φορά εντός καλοκαιριού και συγκεκριμένα, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, προκειμένου να προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris, αφού ο απόλυτος αποκλεισμός του μοναδικού διαθέσιμου χώρου στάθμευσης στην πόλη, κατά την κορύφωση της επισκεψιμότητας, θα προκαλέσει “ασφυξία” στην εξυπηρέτηση κατοίκων κι επισκεπτών.

Η προσέγγιση του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στη Σύρο, με το οποίο ταξιδεύουν Ισραηλινοί επισκέπτες, συνοδεύεται από ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα ασφάλειας κατά την παραμονή του στο λιμάνι της Ερμούπολης, με την αντοχή της πόλης να έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα κατά το φετινό καλοκαίρι, αφού επί της ουσίας, νεκρώνει όλο το παραλιακό τμήμα στο Νησάκι.

Συνέπεια της εφαρμογής αυτής της απόφασης από το Λιμεναρχείο Σύρου, την οποία και υποχρεώνεται να ακολουθήσει από κανόνες και διατάξεις που τηρεί η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου για λόγους ασφαλείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αποτελεί η απώλεια ενός μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης (περίπου 150), σε διάστημα μάλιστα υψηλής επισκεψιμότητας.

Πρόκειται για μία υπόθεση που προφανώς θα “γεννήσει” μεγάλη δυσφορία και στους επισκέπτες του Αυγούστου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αλλά και θα δυσφημίσει τον τόπο, αφού δεδομένης της ανυπαρξίας χώρων στάθμευσης στο κέντρο ή και στην είσοδο της πόλης, αποτελεί άξιο απορίας το πώς θα εξυπηρετηθεί ο τεράστιος όγκος οχημάτων στην Ερμούπολη τη συγκεκριμένη ημέρα.

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια του προγραμματισμού της συγκεκριμένης άφιξης, την 14η Αυγούστου, τον οποίο επιχείρησε να τροποποιήσει το Λιμεναρχείο Σύρου από τον Απρίλιο του 2019, με σκοπό τόσο την ομαλή εξυπηρέτηση της κίνησης στην Ερμούπολη στην “καρδιά” της επισκεψιμότητας, όσο όμως και για τη διεκπεραίωση του όγκου των υποχρεώσεων που έχει, με φόντο τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του εορτασμού της Παναγίας σε Σύρο και Τήνο.

Όπως δήλωσε ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης στην “Κοινή Γνώμη”, η 14η Αυγούστου “θα είναι μία μαρτυρική ημέρα για την Υπηρεσία”, εξηγώντας πως το προσωπικό, μετά βίας επαρκεί για “να ανταποκριθεί υποτυπωδώς” στις παραπάνω υποχρεώσεις.

Ο ίδιος, μιλώντας αναλυτικά για το θέμα, παρείχε διευκρινίσεις για την υποχρέωση τήρησης αυτών των μέτρων δεδομένων των κανονισμών για την ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο, με φόντο τρομοκρατικά χτυπήματα που γίνονται σε εθνικότητες – στόχους όπως οι Ισραηλινοί, εκφράζοντας παράλληλα την κατανόησή του για τα λογικά παράπονα των πολιτών και της τοπικής αγοράς εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Επιπλέον, για το θέμα κλήθηκε να τοποθετηθεί και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, Βαγγέλης Αλεξανδρίδης, ο οποίος γνωστοποίησε πως σήμερα το μεσημέρι θα προκληθεί σύσκεψη στο γραφείο του Λιμενάρχη, με σκοπό την προσπάθεια περιορισμού των μέτρων ασφαλείας την 14η Αυγούστου. Το παραπάνω αίτημα διατύπωσε σαν δήλωση – πρόταση και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος στην εφημερίδα, επισημαίνοντας το σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει η Ερμούπολη.

Σημειώνεται εξ αρχής, πως, και ο κ. Αλεξανδρίδης και ο κ. Ρούσσος υποστήριξαν την ανάγκη συνεννόησης και εποικοδομητικής συνεργασίας - πλέον - με τη νέα Δημοτική Αρχή για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Σύρο, με άξονα πάντα τις ανάγκες του τόπου, των κατοίκων του και της τοπικής αγοράς κι επιχειρηματικότητας.

Η άφιξη του Crown Iris θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 08.00 και η αναχώρησή του από το λιμάνι της Ερμούπολης, στις 20.00 το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου.

Λιμενάρχης Σύρου: “Για πλοία αυτής της προτεραιότητας, επιβάλλονται τα αυστηρά μέτρα”

Πρωτίστως, ο κ. Βαμβακούσης ρωτήθηκε αν τα μέτρα ασφαλείας που γνωστοποιήθηκαν προχθές και αφορούν τον πλήρη αποκλεισμό του χώρου στο “Νησάκι” από το ύψος της πλατείας Κανάρη μέχρι τέλος, για το διάστημα από 6 το πρωί έως 20.30 το βράδυ, ήταν απόφαση του Λιμεναρχείου Σύρου.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε κατηγορηματικά, αυτά τα μέτρα επιβάλλονται από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, σε συνέχεια κανονισμών ασφαλείας σε όλες τις χώρες, για αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που μεταφέρουν Ισραηλινούς.

“Είναι κάτι το οποίο προβληματίζει έντονα και την Υπηρεσία μας” δήλωσε πρώτα ο Λιμενάρχης, λέγοντας παρακάτω πως, “είναι όμως αναπόφευκτο και πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνονται μέτρα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τα ισχύοντα για επιβάτες που έχουν τη συγκεκριμένη εθνικότητα, λόγω του ότι αποτελούν στόχο (σσ. τρομοκρατικών ενεργειών)”.

Εξηγώντας δε, πως, “Αυτά βέβαια είναι θέματα ασφάλειας και δεν μπορώ να ανοιχτώ περαιτέρω”, έδωσε διευκρινίσεις για τις υποχρεώσεις του Λιμεναρχείου Σύρου σε περιπτώσεις κατάπλου τέτοιων κρουαζιερόπλοιων.

“Υπάρχουν πάγιες υποχρεώσεις και κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται από τις Λιμενικές Αρχές, προκειμένου τα επίπεδα ασφαλείας να είναι στον ύψιστο δυνατό βαθμό για τη διασφάλιση της ακεραιότητάς τους. Έχουμε τον χώρο που εφαρμόζεται ο ISPS (σσ. ευρωπαϊκός κανονισμός ασφάλειας) και επεκτείνονται τα μέτρα και στον περιβάλλοντα - του ISPS - χώρο. Γι αυτόν τον λόγο, το Υπουργείο εγκρίνει πάντοτε και όχι μόνο για τη Σύρο, αλλά για οποιοδήποτε λιμάνι προσεγγίζουν πλοία αυτής της προτεραιότητας, αυτά τα συγκεκριμένα υψηλότατα μέτρα ασφαλείας”.

Ο κ. Βαμβακούσης θέλοντας να εξηγήσει με σαφήνεια τον βαθμό αυστηρότητας αυτών των μέτρων, επεσήμανε πως πριν από τον κατάπλου αυτών των κρουαζιερόπλοιων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος αποφασίζει ελέγχους στα λιμάνια – προορισμούς.

“Γι αυτόν τον λόγο λοιπόν, εγκρίνει το Υπουργείο για την έλευση του κρουαζιερόπλοιου στην περιοχή μας, αποστολή Κλιμακίου Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού, πυροτεχνουργών και ανδρών της μονάδας Υποβρυχίων αποστολών. Γίνεται έλεγχος υποθαλάσσιος των κρηπιδωμάτων, γίνεται έλεγχος των υφάλων του πλοίου”.

Στα παραπάνω θέλησε να προσθέσει πως, “Αυτό γίνεται σε όσα λιμάνια καταπλέει κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς”, τονίζοντας ακόμη πως, “Είναι επιβεβλημένο και υποχρέωση της Υπηρεσίας, οι περιβάλλοντες χώροι να είναι ασφαλείς προκειμένου να αποφευχθεί, παγίδευση οχημάτων ή κάδων απορριμμάτων ή ότι άλλο, θα αποτελούσε το “εφαλτήριο” για να γίνει μία ενέργεια τρομοκρατική σε βάρος του πλοίου ή των επιβαινόντων. Και αυτό γίνεται μόνον για τους Ισραηλινούς”.

Στην ερώτηση πότε ενημερώνεται η Λιμενική Αρχή για τέτοιες αφίξεις και αν υπάρχει αυστηρή και απόλυτη υποχρέωση εφαρμογής αυτών των αυστηρών μέτρων, υπήρξε σαφής. “Η Πολιτεία μας ενημερώνει έναντι διεθνών κανόνων απέναντι στους οποίους είναι υποχρεωμένη. Όπου πηγαίνει η συγκεκριμένη εθνικότητα επιβατών λαμβάνονται υψηλά μέτρα ασφαλείας σε όλον τον κόσμο. Και είναι υποχρεωμένο και το δικό μας κράτος να εναρμονιστεί με αυτά τα μέτρα. Δεν είναι λοιπόν μία απόφαση που λαμβάνεται από τον εκάστοτε Λιμενάρχη, επειδή το θέλει και λαμβάνει απόφαση για να κλείσει το μοναδικό κεντρικό parking της πόλης, αλλά είναι ένας άχαρος ρόλος που πρέπει επιβεβλημένα να ακολουθήσει ο κάθε Λιμενάρχης” δήλωσε κατηγορηματικά.

Η 14η Αυγούστου θα είναι μαρτυρική ημέρα για την Υπηρεσία μας”

Με δεδομένη πλέον την προγραμματισμένη άφιξη του Crown Iris την επόμενη Τετάρτη και τον παράλληλο εορτασμό θρησκευτικών εκδηλώσεων σε Σύρο και Τήνο, για τον Δεκαπενταύγουστο, ο Λιμενάρχης Σύρου γνωστοποίησε τις σοβαρές δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ίδιος και οι υφιστάμενοί του στο Σώμα, για να καλύψουν μία μεγάλη “ατζέντα” υποχρεώσεων.

Ειδικότερα, για τη Σύρο και την Ερμούπολη, πρέπει να αναφερθεί πως κατά το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (19.00) της 14ης Αυγούστου, η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως με τη συνοδεία μίας μεγάλης πομπής, θρησκευτική εκδήλωση που θα απαιτήσει επιπλέον μέτρα από το Λιμεναρχείο στους κεντρικούς παραλιακούς δρόμους της πόλης.

Η 14η Αυγούστου θα είναι μαρτυρική ημέρα για την Υπηρεσία τη δική μας, επειδή στέλνω πολύ κόσμο για να ενισχύσει τα μέτρα τάξης στην Τήνο και αποδυναμώνεται αισθητά η Υπηρεσία. Επίσης, έχουμε την περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τη 14η Αυγούστου και θα πρέπει κι εκεί να ληφθούν μέτρα. Ας σκεφθούμε λοιπόν σε τί βαθμό θα είναι η επιβάρυνση της Υπηρεσίας μας” περιέγραψε ο. Γιάννης Βαμβακούσης, γνωστοποιώντας παράλληλα, πως, δεδομένης της ασφάλειας που θα πρέπει να υπάρξει για χιλιάδες κατοίκους κι επισκέπτες και στα δύο νησιά, “κόπηκαν” άδειες στο προσωπικό.

“Και δεν επαρκεί το προσωπικό και δεν έχω δώσει άδειες, για να μπορεί να ανταπεξέλθει η Υπηρεσίας μας – υποτυπωδώς και όχι με άνεση – σε όλα αυτά και την αυξημένη επισκεψιμότητα της περιόδου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την ημερομηνία άφιξης”

Γνώστης του τρόπου που πρέπει να ανταποκριθεί σε όλα τα παραπάνω το Λιμενικό Σώμα, ο κ. Βαμβακούσης θέλησε να αναφέρει δημοσίως πως, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στη Σύρο την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο ίδιος επιδίωξε να αλλάξει η ημερομηνία του κατάπλου του στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Από τον Απρίλιο του 2019 προσπαθούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία προσέγγισης του πλοίου μέσω του τοπικού ναυτικού πράκτορά του και με επαφές με το Υπουργείο. Έχουμε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια γιατί είναι μία ημέρα μαρτυρική για το Λιμεναρχείο Σύρου η 14η Αυγούστου για όλα όσα ανέφερα προηγουμένως” τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας όμως, πως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Βαμβακούσης θέλησε να διατυπώσει και την αγωνία του για την ισορροπία που πρέπει να διατηρεί το Λιμεναρχείο Σύρου, αφού όπως ξεκαθάρισε, μπορεί να δεχθεί πυρά, αν οι κινήσεις του μεταφραστούν λανθασμένα ως πρόθεση απομάκρυνσης της κρουαζιέρας.

“Πρέπει να διατηρούμε και τις ισορροπίες γιατί μπορεί να μας καταλογιστούν ευθύνες ότι διώχνουμε κρουαζιερόπλοια, αφού το νησί κάνει μεγάλες προσπάθειες για να έρθουν” δήλωσε με σαφήνεια, υποστηρίζοντας πως, “Είμαστε πάντοτε στη μέση και δεχόμαστε τα πυρά εκατέρωθεν. Από τη μία πλευρά επειδή κλείνουμε το parking και από την άλλη γιατί “διώχνουμε” τα κρουαζιερόπλοια και δεν έρχονται. Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό και για τον τόπο, αλλά και για να εδραιώσουμε την ασφάλεια”.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σύρου: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώξουμε, αλλά να περιοριστούν τα μέτρα αποκλεισμού”

Αναφορικά με το πρόβλημα που προκύπτει από τον αποκλεισμό του χώρου στάθμευσης στο “Νησάκι” για μία ακόμη φορά και πολύ περισσότερο στην κορύφωση της επισκεψιμότητας, μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, λέγοντας πως ήδη ο εμπορικός κόσμος αντιδρά.

Έχω από πάρα πολλούς επαγγελματίες και από το Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου αιτήματα για να δούμε τί μπορεί να γίνει με αυτήν την κατάσταση” σχολίασε ευθύς αμέσως ο Βαγγέλης Αλεξανδρίδης, υποστηρίζοντας πως, θα πρέπει άμεσα να αρθούν τα αυστηρά μέτρα ή έστω να περιοριστούν οι απαγορεύσεις και οι εκτεταμένοι αποκλεισμοί.

“Θα έρθει παραμονή της Παναγίας ένα κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς. Εμείς δεν είμαστε κατά της κρουαζιέρας. Έχουμε δώσει και θα δίνουμε μάχη για την κρουαζιέρα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θέλουμε ένα κρουαζιερόπλοιο, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής και θα είμαστε ανακόλουθοι σε όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνουμε όλον αυτόν καιρό” διευκρίνισε κατηγορηματικά, εξηγώντας όμως, πως, για τη συγκεκριμένη περίπτωση άφιξης, “Θέλουμε να κάνουμε μία συνάντηση με τον Λιμενάρχη για να δούμε πώς μπορούμε να κλείσουμε έναν μικρότερο χώρο. Δεν υπάρχει άλλο parking στην Ερμούπολη”.

Ως εκ τούτου, ο κ. Αλεξανδρίδης για τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Βαμβακούση και τους άλλους Φορείς, τόνισε πως θα ζητηθεί η διεκδίκηση ικανοποίησης συγκεκριμένου αιτήματος.

“Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου λοιπόν, είναι να περιοριστεί ο χώρος μπροστά από το κρουαζιερόπλοιο. Θα αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος μίας πρωτοβουλία αύριο (σσ. σήμερα) το μεσημέρι για να εξετάσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και Αρχές, μία λύση. Πρότασή μας είναι να περιοριστεί ο χώρος φύλαξης μπροστά στο κρουαζιερόπλοιο” επανέλαβε κατηγορηματικά.

Μετά από τα παραπάνω, σχολίασε μάλιστα σχετικά με τον προγραμματισμό των αφίξεων του Crown Iris πως, “αυτό το κρουαζιερόπλοιο θα μπορούσε να έρχεται και μετά από τις 5 – 10 Σεπτέμβρη και να μην υπάρχει θέμα”, εξηγώντας ξεκάθαρα πως, η αγανάκτηση και η διαφωνία από τον εμπορικό κόσμο εστιάζεται στο γεγονός πως ο αποκλεισμός πραγματοποιείται σε διάστημα εξαιρετικά υψηλής επισκεψιμότητας σε ένα νησί που παλεύει για τον τουρισμό. “Το αποκορύφωμα... όλης αυτής της υπόθεσης είναι ότι έρχεται παραμονή του εορτασμού της Παναγίας. Είμαστε στο πικ της επισκεψιμότητας” σχολίασε κατηγορηματικά.

Δεν είναι οι καλύτεροι επισκέπτες που θα μπορούσαμε να έχουμε”

Δεδομένων των ποικίλων παραπόνων που εκφράζονται από κατοίκους της Σύρου διαδικτυακά, αλλά και στην τοπική αγορά, αναφορικά με την ποιότητα... της συμπεριφοράς των συγκεκριμένων επισκεπτών στο νησί, ο κ. Αλεξανδρίδης κλήθηκε να μεταφέρει την άποψη και την εικόνα του εμπορικού κόσμου.

Υπάρχει μία κακή συμπεριφορά από τους Ισραηλινούς επισκέπτες απέναντι στα καταστήματα” δήλωσε ξεκάθαρα, εξηγώντας ακολούθως πως, “Ρίχνονται στα παζάρια και μάλιστα όχι στα παζάρια που θέλει ο καταστηματάρχης, αλλά στην τιμή που θέλουν αυτοί. Υπάρχουν διάφορα προβλήματα...” σχολίασε γενικότερα, δηλώνοντας πως, πράγματι, “δεν είναι οι καλύτεροι επισκέπτες που θα μπορούσαμε να έχουμε. Αλλά λέω ξανά πως δεν μπορούμε να είμαστε ανακόλουθοι και να πούμε δεν τους θέλουμε, όταν σήμερα, δεν έχουμε επιλογή”.

Ζητά συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή

Προτού ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, ο ίδιος, αναφορικά με την υπόθεση της κρουαζιέρας εξέφρασε την επιθυμία του εμπορικού κόσμου, να αναπτύξει μία εποικοδομητική και θετική συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, με σκοπό την ανάπτυξή της, με όρους που θα ταιριάζουν στον τόπο.

Ελπίζουμε με τη νέα Δημοτική Αρχή, να κυνηγήσουμε την κρουαζιέρα από κοινού και να βάλουμε τις βάσεις για ένα σοβαρό πλάνο και προγραμματισμό” σχολίασε ο κ. Αλεξανδρίδης, λέγοντας τέλος πως, “Στόχος δικός μας είναι η Σύρος να μπορεί να έχει καλές και ποιοτικές αφίξεις κρουαζιέρας από την άνοιξη μέχρι και το τέλος του έτους. Ο στόχος για εμάς και το λέω ξεκάθαρα είναι οι 100 προσεγγίσεις το έτος”.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων: “Να ζητηθεί η άρση των μέτρων”

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ρούσσος συμμερίστηκε την άποψη του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου πως θα πρέπει η υπόθεση της κρουαζιέρας, σε άμεσο χρόνο να αποτελέσει κοινή ατζέντα όλων των ενδιαφερομένων κι εμπλεκομένων, υποστηρίζοντας εν συνεχεία το αίτημα άρσης των μέτρων αποκλεισμού στο “Νησάκι” την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

“Τα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό και την αξιοποίηση του μοναδικού ντόκου, της μοναδικής προβλήτας που έχει η Σύρος είναι για μία άλλη στιγμή και για μία άλλη συζήτηση ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και του πώς αυτή θα ασχοληθεί με την κρουαζιέρα” τόνισε κατηγορηματικά, εξηγώντας παρακάτω πως, όσον αφορά το σοβαρό θέμα και “την αναστάτωση που προκύπτει στην τοπική αγορά, αφού το νησί είναι στην κορύφωση της επισκεψιμότητας, η πρόταση είναι συγκεκριμένη”.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε: “Αφού δεν μπορεί να γίνει ακύρωση, δεν μπορεί να ακυρωθεί ο πλους του πλοίου και δεν υπάρχει κάποια έκτακτη συνθήκη για να γίνει ακύρωση, να γίνει επικοινωνία με τον τοπικό πράκτορα, ο οποίος στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον κεντρικό πράκτορα του πλοίου να ζητήσουν την άρση των μέτρων για αυτή τη συγκεκριμένη άφιξη του πλοίου. Αν λοιπόν, αρθούν τα μέτρα δεν θα δημιουργηθεί αυτή η αναστάτωση και θα υπάρξει εύρυθμη λειτουργία”. Ο κ. Ρούσσος έκλεισε τις δηλώσεις του, σχολιάζοντας τέλος πως, “Θεωρώ αδιανόητο αυτή τη μέρα τον αποκλεισμό, αφού δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κίνηση σαν πόλη σε νορμάλ συνθήκες, καταλαβαίνετε τί θα γίνει αν υπάρχει αποκλεισμός της πόλης”.