Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ

Νέα χρονιά με πολιτικά μηνύματα

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της έκοψε η Τοπική Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής, με προσκεκλημένο τον Εκπρόσωπο Κοινοβουλευτικού Έργου του ΚΙΝΑΛ, κ. Σπύρο Καρανικόλα, το πρωί της Κυριακής.

Σε ένα αμιγώς πολιτικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής στη Σύρο, παρουσία των μελών της Τ.Ο., αλλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο κ. Καρανικόλας σε μία ενδελεχή ενημέρωση των μελών του κόμματος, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις λεπτές διεθνείς σχέσεις της χώρας, στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και στη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας, επισημαίνοντας την πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ, απέναντι στις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Κοινοβουλευτικού Έργου, βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς εκπορεύονται από την υποτέλεια και την έλλειψη εθνικής συνεννόησης. Όπως σημείωσε, η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι η δημιουργία, μέσα από τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, εθνικής στρατηγικής κοινά αποδεκτής και σταθερής, αλλά και η επιβολή αυτής της εθνικής στρατηγικής μέσα στην Ευρώπη, με την υπενθύμιση, πως η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο στην Ε.Ε., ο οποίος δεν είναι δεδομένος και δεν είναι υποτελής. Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον η χώρα μας τη διεκδικήσει δυναμικά, ο κ. Καρανικόλας υποστήριξε, πως η Τουρκία θα σταματήσει πλέον να συμπεριφέρεται ως μοναδικός “παίκτης” στην Ανατολική Μεσόγειο, εκβιάζοντας κάθε φορά, με το “άνοιγμα της κάνουλας” για τις προσφυγικές ροές.

Σε ό,τι αφορά στα εσωτερικά ζητήματα, ο κ. Καρανικόλας αναφέρθηκε στον νέο ασφαλιστικό νόμο, στο ζήτημα των συντάξεων, τονίζοντας, ότι τα όσα προβλέπει το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ, αποτελούν τις μόνες ρεαλιστικές, προοδευτικές, αλλά και με κοινωνικό πρόσημο λύσεις, για τα σημαντικότατα αυτά ζητήματα.

Τέλος, ο κ. Καρανικόλας απάντησε στις ερωτήσεις των μελών της Τοπικής Οργάνωσης, και έκλεισε λέγοντας, πως παρά το γεγονός, ότι το Κίνημα Αλλαγής έλαβε ένα απογοητευτικό ποσοστό στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική αντιπολιτευτική φωνή στη Βουλή, καθώς χαρακτήρισε “ανύπαρκτο” το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Παράλληλα, υπενθυμίζοντας το παράδειγμα προ τριακονταετίας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε, πως ένα μικρό ποσοστό μπορεί να γιγαντωθεί, ζητώντας από τα μέλη του Κινήματος, να μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΙΝΑΛ, υπενθυμίζοντας στους παλαιότερους και γνωρίζοντας στους νεότερους, τη συμβολή του κόμματος στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας.