Ολοκλήρωση του χρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ έργου

Ριζική ανακαίνιση του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

Αέρας ανανέωσης πνέει στο 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης μετά το πέρας των εργασιών επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεών του από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης που διήρκησαν από τη θερινή περίοδο έως και την έναρξη του νέου διδακτικού έτους.

Στόχος του -χρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών- έργου, ύψους 40.000 ευρώ, ήταν ο εκσυγχρονισμός, η βελτίωση της υγιεινής, της ασφάλειας, και της λειτουργικότητας των χώρων του σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε: υγρομόνωση δώματος με ασφαλτική μεμβράνη, επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων, ανακαίνιση εξωτερικών και εσωτερικών χρωματισμών, πλήρης ανακατασκευή των WC νηπίων και νηπιαγωγών, καθώς και της κουζίνας (ντουλάπια, υδραυλική εγκατάσταση κλπ.) και κατασκευή των ερμαρίων.

Από τις βασικότερες εργασίες ήταν η βελτίωση του νότιου τμήματος του αύλειου χώρου με τη διάστρωση σκυροδέματος πάχους 10 εκ. και την τοποθέτηση ελαστικών πλακιδίων. Ωστόσο, επιθυμία της Διευθύντριας του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης αποτελεί η συνολική κάλυψη του χώρου με ελαστικό δάπεδο, έργο το οποίο –σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή- ενδέχεται να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί μελλοντικά, εφόσον εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα χρήματα.

Καταλήγοντας, ο κ. Αληφραγκής, εκτιμά πως, το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, μετά από τη ριζική ανακαίνισή του αποτελεί ένα «κόσμημα» για το χώρο της εκπαίδευσης στο νησί μας.