Απόφαση της αρμόδιας Κοινότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενόψει της σύνταξης του προϋπολογισμού και του πλάνου των έργων για το 2021

Προτάσεις του Φοίνικα για το νέο τεχνικό πρόγραμμα

  • Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 22 Οκτ. 2020 - 18:00
φωτο: portofsyros - Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Τη λίστα των αιτημάτων της αναφορικά με έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Κοινότητας του Φοίνικα έχει συντάξει και ψηφίσει ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιό της, στο πλαίσιο πρόσφατης συνεδρίασης των μελών του.

Ειδικότερα, η τοπική Κοινότητα ιεράρχησε τα αναπάντητα θέματα των περιοχών αρμοδιότητά της, προκειμένου να αποστείλει εγκαίρως τη σχετική λίστα προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ενόψει της σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2021.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος, Γιώργος Περρής και τα μέλη του ΔΣ της Κοινότητας, κατέγραψαν τα αιτήματά τους σε δύο κατηγορίες και συγκεκριμένα σε όσα αφορούν έργα οδοποιίας και σε όσα συνδέονται με τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στο χωριό.

Πρόκειται για προτάσεις που καλείται η Δημοτική Αρχή να επεξεργαστεί και να υιοθετήσει στο συνολικό πρόγραμμά της, προς κάλυψη των αναγκών των κατοίκων, οι οποίοι εύλογα ζητούν την ανταπόκριση του Δήμου όσον αφορά την ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Παρακάτω ακολουθούν τα αιτήματα όπως αυτά παρουσιάστηκαν

Τα “θέλω” της Κοινότητας

Συγκεκριμένα, σχετικά με έργα οδοποιίας, τα μέλη της Κοινότητας του Φοίνικα αιτούνται τα ακόλουθα: 1. Άρση επικινδυνότητας λόγω διάβρωσης και κατολίσθησης δρόμου σύνδεσης οικισμού Φοίνικα με τη ΖΟΕ δρόμος προς Ατζικανόκαστρο ασφαλτόστρωση χτίσιμο τοιχίων (δρόμος προς πρώην χωματερή) 2. Διαπλάτυνση οδού στη θέση Πλακουράκια πλησίον ενοικιαζομένων δωματίων Πλακουράκια. 3. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην περιοχή Άδειατα Βήσσα μεταξύ της ιδιοκτησίας Κ.Αρμαδώρου και δημοτικής οδού. 4. Τσιμεντόστρωση δρόμου στην περιοχή Υδραός του Φοίνικα (αίτηση Γεωργίου Βουτσίνου) 5. Τσιμεντόστρωση της δημοτικής οδού προς την οικία της κ.Μαργαρίτας Κάμπαξη στην περιοχή Πλακουράκια 6. Ανακατασκευή τοιχείου και διαπλάτυνση δρόμου στην περιοχή Σμπυράκι Φοίνικα 7. Αποκατάσταση δρόμου Φυλλαδάκια 8. Σύνταξη υδραυλικής μελέτης περιοχής Κάμπος Φοίνικα 9. Επισκευή της φθοράς στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο πλησίον οικίας Βαφειαδάκη στα Κόκκινα Φοίνικα και κατασκευή σχάρας απορροής ομβρίων. 10. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την υποστήριξη του δρόμου προς Κόκκινα. 11. Αποκατάσταση οδού Χαλέπας μέχρι τα όρια με την Κοινότητα Γαλησσά 12. Αποκατάσταση ανώνυμης δημοτικής οδού (μεταξύ Ολύμπια και Κάλμο Μάρε)

Επιπλέον, όσον αφορά έργα ηλεκτροφωτισμού, οι τοπικοί σύμβουλοι ζητούν τα κατωτέρω: 1. Κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Αγιο Ιωσήφ στο Βήσσα (απόφαση 3/2019) 2. Νέα παροχή ηλεκτροφωτισμού στο Σταυρό Χαρασώνα (απόφαση 14/2019) 3. Επέκταση δημοτικού φωτισμού στο Βήσσα (Γαλανή προς περιφεριακό) (απόφαση 2/2020) 4. Επέκταση δημοτικού φωτισμού στην οδό Κωνσταντίνου Κανάρη στα Κόκκινα (απόφαση 19/2020).