Σύμβαση μεταξύ Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σχετικά με την προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού για την ασφαλή λειτουργία του

Εστιάζουν στα ανοικτά θέματα του θεάτρου “Απόλλων”

Προς οριστικοποίηση και ο ανάδοχος για την προμήθεια της κλιματιστικών μονάδων στον ιστορικό χώρο Πολιτισμού

Στην αξιοποίηση του διαστήματος που είναι σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού προκειμένου να καλύψει ανοικτά θέματα στο ιστορικό θέατρο “Απόλλων” της πρωτεύουσα των Κυκλάδων, προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προβαίνοντας σε σύμβαση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την απόκτηση απαραίτητου εξοπλισμού προς βελτίωση της λειτουργίας του.

Στη μεθαυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα μέλη της καλούνται να εγκρίνουν το σχέδιο της σχετικής σύμβασης, σκοπός της οποίας αποτελεί η συνεργασία των δύο πλευρών για την υλοποίηση της πράξης “Προμήθεια εξοπλισμού θεάτρου “Απόλλων””.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα μπορέσει να αξιοποιήσει ένα ποσό ύψους 46.500 ευρώ, το οποίο διαθέτει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από δικούς της πόρους, προκειμένου μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, να αποκτηθεί απαραίτητος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και έπιπλα, που θα διαμορφώσουν συνθήκες ασφαλούς και σύγχρονης λειτουργίας του ξεχωριστού χώρου Πολιτισμού.

Πέραν αυτής της σύμβασης, πρέπει να σημειωθεί πως, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης βαδίζει ήδη προς την οριστικοποίηση του αναδόχου για την προμήθεια κλιματιστικών μονάδων, ανάγκη η οποία παραμένει αναπάντητη ως και σήμερα, για πολλά χρόνια. Στη μεθαυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τα μέλη θα κληθούν να εγκρίνουν το πρώτο πρακτικό του σχετικού διαγωνισμού.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το “νεκρό” διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορεί να στερεί από τους λάτρεις του θεάτρου παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής, ωστόσο, οι αρμόδιοι μεριμνούν για τη δρομολόγηση θεμάτων που θα σημάνουν προσεχώς, μία καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του χώρου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως, εκτός των προαναφερθέντων, ο Δήμος προχωρά σε αναβάθμιση της ιστοσελίδας του θεάτρου, θέμα για το οποίο έχει ενημερώσει σχετικά τους αναγνώστες η “Κοινή Γνώμη”, με ανάλογο ρεπορτάζ.

Αναλυτικά ο εξοπλισμός

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο της σύμβασης ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια, αφορά στην προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού ώστε να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν και να καταστεί λειτουργική και ασφαλής η χρήση του θεάτρου.

Αναλυτικότερα η πράξη αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεάτρου “Απόλλων” και θα περιλαμβάνει: α. Την προμήθεια σύγχρονου προβολέα (projector) για να καλύψει τις ανάγκες εκδηλώσεων, προβολής κλπ. β. Την αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και των φωτιστικών σωμάτων, που έχουν υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας και χρήσης, για την ασφαλή λειτουργία του θεάτρου. γ. Την προμήθεια νέων επίπλων για τη συμπλήρωση του εξοπλισμού. δ. Την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας και ε. Την προμήθεια αναβατορίου φορτίου.

Προμήθεια κι εγκατάσταση εντός δωδεκαμήνου

Επιπλέον, η εν λόγω προγραμματική σύμβαση ισχύει από την ημέρα υπογραφής της από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη κι έχει χρονική διάρκεια δώδεκα μηνών. Δύναται να δοθεί παράταση ενός έτους, στην περίπτωση που αυτό, κριθεί αναγκαίο.

Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει ως εξής: Για την καταγραφή αναγκαίων εργασιών και εκπόνησης της μελέτης ορίζονται οι παρακάτω τμηματικές προθεσμίες: α. Τρεις μήνες για τις απαραίτητες εγκρίσεις – αδειοδοτήσεις και τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών, β. Τέσσερις μήνες για τη δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης, γ. Τρεις μήνες για την προμήθεια εξοπλισμού και δ. Δύο μήνες για τη διοικητική παραλαβή.

Υποχρεώσεις και χρηματοδότηση από ΠΝΑι

Σύμφωνα με το σχέδιο της σύμβασης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ορίζεται ως φορέας χρηματοδότησης της πράξης και αναλαμβάνει: α. Να συμμετέχει με έναν εκπρόσωπό της στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του άρθρου 6 της παρούσας προγραμματικής σύμβασης και β. Να μεριμνά για την ομαλή χρηματοδότηση της πράξης ώστε να είναι απρόσκοπτη η υλοποίηση αυτού. Όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, το ποσό που θα διαθέσει η Περιφέρεια είναι 46.500 ευρώ.

Επίσης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ορίζεται: α. ως προϊσταμένη Αρχή (Οικονομική Επιτροπή Δήμου) και έχει την ευθύνη για την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων και τη διεξαγωγή και κατακύρωση του διαγωνισμού και β. ως επιβλέπουσα Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά ο Δήμος αναλαμβάνει τα εξής: 1. Να εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες, να συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης και να εκδώσει τη διακήρυξη του διαγωνισμού. 2. Να διενεργήσει τον διαγωνισμό, να κατακυρώσει το αποτέλεσμά του και να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 3. Να παραλάβει ποιοτικά και ποσοτικά τον εξοπλισμό. 4. Την τήρηση όλων των νόμιμων και απαραίτητων προδιαγραφών ασφαλείας από την υπογραφή της παρούσας, μέχρι την παράδοση του εξοπλισμού. 5. Τη δέσμευση να μεριμνήσει για την έκδοση όσων αδειών κι εγκρίσεων απαιτούνται από Υπηρεσίες και Οργανισμούς για την υλοποίηση της πράξης. 6. Να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πορεία υλοποίησης της πράξης και να αποστέλλει στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΝΑι όλες τις αποφάσεις. Τέλος, να συμμετέχει με δύο εκπροσώπους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

 

 

Ετικέτες: