Απάντηση του Αλέξη Αθανασίου στον Νίκο Λειβαδάρα για τη Δημοτική Αστυνομία

"Οι συντάκτες των απαντήσεών σας, σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα Δήμαρχε"

  • Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:44

Αγαπητέ Δήμαρχε, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας, μην έχετε τυφλή εμπιστοσύνη στους συντάκτες των απαντήσεών σας. Πέφτουν σε λάθη και σας εκθέτουν τακτικά και ανεπανόρθωτα. 
Α) Δεν υπήρχαν δύο εργαζόμενοι να στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία το 2015. Ρωτήστε τους ανθρώπους, τόσο δύσκολο είναι και αυτό; Οι αιτήσεις τους έγιναν για επαναφορά και τοποθέτηση σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου ως δημοτικοί υπάλληλοι και όχι ως δημοτικοί αστυνομικοί.
Β) Αυτό που σας έβαλαν να γράψετε-υπογράψετε, δηλαδή ότι αν είχε συγκροτηθεί η Δημοτική Αστυνομία το 2015, σήμερα είναι πολύ πιθανό να ήταν περαιτέρω στελεχωμένη μέσω μετακινήσεων προσωπικού από άλλες Υπηρεσίες, είναι ψευδές, διότι η απαγόρευση προσλήψεων στο Δημόσιο ισχύει από το Α’ μνημόνιο του Μαΐου του 2010 (για νέες προσλήψεις), ενώ οι μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών από άλλους Δήμους ή άλλους φορείς προβλέπονται πλέον στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας των εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα. Τότε γιατί δεν βάλατε θέσεις για μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών στην τελευταία κινητικότητα που τρέχει τώρα;
Γ) Το ότι η κ. Άρια Δαφνά και η αφεντιά μου πήραμε απάντηση από πρώην δημοτικούς αστυνόμους του Δήμου μας, σε πρόσφατη τοποθέτησή τους σε «τοπική εφημερίδα», με ξεπερνάει διότι πρώτον μάλλον θεωρείτε την εφημερίδα «εκπρόσωπό σας» και «γραφείο τύπου σας» και δεύτερον ο ένας δεν κατέθεσε ποτέ αίτηση στον Δήμο και ο έτερος αυτών, του οποίου τις απόψεις σέβομαι, ομίλησε κυρίως για τον πόλεμο που δέχθηκε η Δημοτική Αστυνομία ενδοδημοτικά στα χρόνια που λειτούργησε, ενώ αναφέρθηκε σε έλλειψη πυγμής να επιβάλλουμε στους δύο εργαζομένους που επέστρεψαν να στελεχώσουν το τμήμα. Άρα επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου, ότι ουδείς γύρισε στην Σύρο ως δημοτικός αστυνόμος. 
Γιατί δεν το «επιβάλλετε» εσείς να ντυθούν δημοτικοί αστυνόμοι; Θεωρείτε ότι μπορείτε; Ίσως μετά την καραντίνα και τον κορωνοϊό… Έως τότε, καληνύχτα σας!