Στη Β’ Φάση επισκευή – συντηρήσεων σχολικών μονάδων προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης

Συνεχής μέριμνα για τα σχολεία

  • Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021 - 06:14

Εργασίες στο 1ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, καθώς και στο συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα θα υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της βελτίωσης και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων της Σύρου.

Η σύμβαση για τη β’ φάση του έργου «Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, συνολικού κόστος 219.283,73€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.  υπογράφηκε μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνά Αληφραγκή και της αναδόχου εταιρείας, στα τέλη του περασμένου μήνα.  Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, εργασίες στις τουαλέτες, θα αποκατασταθούν φθορές σε πλακάκια και κάγκελα, ενώ θα κατασκευαστεί και νέο WC για Αμεα. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα δώσει έμφαση σε κολώνες και κουφώματα. Μέρος των εξόδων, κυρίως για τις μονώσεις σε ταράτσες, θα καλυφθεί από το Ισιδώρειο Ίδρυμα Ερμούπολης. Τέλος, στο πλαίσιο του έργου, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στα Λύκεια για μονώσεις στις οροφές κ.α.