Διαβαθμιδική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Συνεργασία για την αναβάθμιση του 6ου Δημοτικού

  • Πέμπτη, 18 Μαρτίου, 2021 - 06:17

Σε σύναψη διαβαθμιδικής σύμβασης προχωρούν Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την εκτέλεση του έργου βελτίωσης και αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Το έργο αφορά σε εργασίες για τη βελτίωση και αποκατάσταση, τόσο του κτηρίου, όσο και των εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του 6ου Σχολικού Συγκροτήματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων χώρων, με σκοπό να αποκατασταθούν φθορές και να βελτιωθεί το σχολικό συγκρότημα, τόσο από πλευράς λειτουργικότητας, όσο και από πλευράς ασφάλειας.

Το αντικείμενο της διαβαθμιδικής σύμβασης, αφορά στην ανάληψη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της αρμοδιότητας για τη χρηματοδότηση του έργου με 240.000 ευρώ, την εκπόνηση της σχετικής μελέτης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τη δημοπράτηση του έργου, την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την υλοποίηση του έργου, μεταξύ άλλων. Τις αρμοδιότητες, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης τις εκχωρεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η διαβαθμιδική σύμβαση μεταξύ των δύο φορέων ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική διάρκεια 24 μηνών. Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Μηνάς Αληφραγκής, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου εγκρίθηκε η σύμβαση, αρχικά υπήρχε η σκέψη για 12μηνη διάρκεια της σύμβασης, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι εργασίες πρόκειται να υλοποιηθούν σε σχολικό περιβάλλον, όπου ο προγραμματισμός γίνεται ανάλογα με την λειτουργία του σχολείου, αποφασίστηκε τελικώς η διάρκεια της σύμβασης να είναι διετής.

Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Αλέξης Αθανασίου, τόνισε ότι, εφόσον η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προτίθεται να αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου, η σύμβαση θα έπρεπε να είναι προγραμματική και όχι διαβαθμιδική, καθώς η επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου και πως την ευθύνη για την εκπόνηση της μελέτης, τη δημοπράτηση και την υλοποίηση του έργου θα ήταν καλύτερο να έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους απαντήθηκε, ότι η διαβαθμιδική σύμβαση καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις, ενώ με την ανάληψη των παραπάνω ευθυνών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θα μπορέσει να ασχοληθεί με άλλα έργα. Τονίστηκε ωστόσο, ότι θα υπάρχει από πλευράς των δημοτικών υπαλλήλων συνεχής επίβλεψη της εξέλιξης του έργου και συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.