Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Η Σύρος υποκλίθηκε στη δύναμη και τον Αγώνα των Ελλήνων

  • Πέμπτη, 25 Μαρτίου, 2021 - 14:10

Φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 απέδωσε με υπερηφάνεια και συγκίνηση το νησί της Σύρου, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λόγω της τρέχουσας συνθήκης, ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ήταν διαφορετικός και η συμμετοχή στις προγραμματισμένες τελετές ήταν περιορισμένη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις κατά τόπους ενορίες, πραγματοποιήθηκε προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, παρουσία ολιγομελούς αντιπροσωπείας σχολικών μονάδων στα μνημεία πεσόντων Άνω Σύρου, Βάρης, Γαλησσά, Ποσειδωνίας.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. Π. Πέτρου Στεφάνου, της Βουλευτού Κυκλάδων, Κατερίνας Μονογυιού, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Νίκου Λειβαδάρα, της προέδρου της Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθής Χαλκιά, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και της εκπαίδευσης, αλλά και σημαιοφόρων μαθητών σχολικών μονάδων του νησιού, τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Αμέσως μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης, προ του Ιερού Ναού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου – Ερμούπολης θα φωτιστεί σήμερα το απόγευμα στις 19:30 με τα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας μας.

Αναλυτικότερα, στην αυριανή έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".

Ετικέτες: