Το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ πέρασε στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Εξασφάλιση της ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών

Ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων και των ωφελούμενων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στη Σύρο ικανοποιήθηκε με στόχο την βέλτιστη λειτουργία της δομής που εξυπηρετεί 25 άτομα.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, υλοποιείται μέχρι σήμερα υπό την ομπρέλα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης  Κυκλάδων, μέτοχοι του οποίου είναι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ο Δήμος Μυκόνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Νίκος Φωτεινιάς υπενθύμισε πως για τη δημοτική αρχή αποτέλεσε εξ’ αρχής στόχο υψηλής κοινωνικής σπουδαιότητας η επίτευξη ένταξης της δομής στον Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από σειρά στοχευμένων ενεργειών προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Εσωτερικών, εγκρίθηκε η μεταφορά της δομής και των έξι εργαζομένων της στον Δήμο που θα εξασφαλίσει την ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών της προς τους Δημότες.

Επόμενος στόχος για τη δημοτική αρχή αποτελεί μετά την ομόφωνη απόφαση των δύο άλλων εταίρων σε σχετική εισήγησή της, η λύση της Εταιρείας Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Ν. Κυκλάδων και η μεταφορά και ένταξη σε οργανικές θέσεις του Δήμου των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτή με νόμιμες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας από το 2004.

«Η εισήγηση και απόφασή μας αυτή για τη λύση της εταιρείας προέκυψε έως δεδομένη μετά και τη μεταφορά με νομοθετική ρύθμιση, κεντρικά από το κράτος, των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» στους Δήμους», κατέστησε γνωστό στο σώμα ο κ. Φωτεινιάς.

Με την εν λόγω ρύθμιση διακόπτεται αυτοδίκαια η υλοποίηση από το Πολυδύναμο Κέντρο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Μυκόνου. Επομένως, η Εταιρεία εφόσον δεν θα υλοποιεί κανένα πρόγραμμα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης και σύμφωνα με τη σχετική περί των Εταιρειών ΟΤΑ νομοθεσία δεν δύναται να υφίσταται.

Καταλήγοντας, ο κ. Φωτεινιάς ενημέρωσε πως ήδη έχει προβλεφθεί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου η καταβολή τόσο της τακτικής μισθοδοσίας των δύο υπαλλήλων, όσο και των ασφαλιστικών εισφορών τους.