Καθαρισμός μονοπατιού για την ευκολότερη και ομαλότερη πρόσβαση πεζών στην παραλία των Αγκαθωπών

Λύση στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση

  • Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021 - 06:14

Ξεκίνησε χθες με εντατικούς ρυθμούς η πρώτη φάση καθαρισμού στο μονοπάτι που ενώνει τον δρόμο προς Κόμητο με την παραλία των Αγκαθωπών.

Συγκεκριμένα, συνεργείο της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Πρασίνου προέβη σε αποψίλωση χόρτων στο μεγαλύτερο μέρος, ώστε σε δεύτερη φάση το Συνεργείο Μικρών Έργων να προχωρήσει σε εργασίες για την ομαλή διέλευση πεζών.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι, το οποίο καθαρίζεται μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα διευκολύνει κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, να προσεγγίσουν την πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού μας, περπατώντας.

Το μονοπάτι θα εξυπηρετήσει και τους κατοίκους της περιοχής Κόμητο –Αγκαθωπές για τη σωματική τους άσκηση, δεδομένου ότι δρομείς και περιπατητές αθλούνται στο σημείο αυτό.

Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη», η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ποσειδωνίας, Αγγελική Πρίντεζη εξηγεί πως σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να καταφέρει να θεραπεύσει τον συνωστισμό οχημάτων που δημιουργείται στην αιχμή της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού κάθε χρόνο.

«Ερευνάμε, προσπαθούμε και σε πλήρη συνεννόηση με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής των Αγκαθωπών ελπίζουμε στο προσεχές διάστημα να δοθεί λύση προς όφελος όλων και πολύ περισσότερο της ασφαλής διέλευσης για να μπορούν όλοι να χαρούν την ομορφιά του τοπίου και τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων της περιοχής, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Πρίντεζη, υπογραμμίζοντας πως η ομαδικότητα και ο κοινός στόχος, η γόνιμη συζήτηση φέρνουν μόνο καλά αποτέλεσμα. Λαμπρά παραδείγματα είναι οι γόνιμες συνεργασίες της Δημοτικής μας Αρχής με τους Προέδρους και τα ΔΣ των Κοινοτήτων του νησιού μας»,