Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων για τα αθλητικά έργα που αναμένονται στο νησί της Σύρου

«Έργα που θα δώσουν λύσεις στον αθλητισμό του νησιού»

  • Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021 - 19:28

Ικανοποιημένος από την πρόοδο των έργων που είχαν σχεδιαστεί από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Λεονταρίτης μίλησε λεπτομερώς τόσο για το στάδιο – προπονητήριο της Βάρης, όσο και το γήπεδο ποδοσφαίρου του Πάγου. «Όλα τα έργα έχουν δημοπρατηθεί κι όλα όσα έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά» θα πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων. Στα έργα που αναφέρθηκε ο κ. Λεονταρίτης ήταν για τον Πολυχώρο αθλητισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Καμίνια, το στάδιο – προπονητήριο της Βάρης, αλλά και το γήπεδο ποδοσφαίρου του Πάγου. Μάλιστα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις και πως οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει τόσο ώστε να μιλάμε πλέον πως σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσο της Βάρης όσο και του Πάγου θα είναι έτοιμα.

Ένα χώρος που θα δώσει πολύτιμες λύσεις στους αθλητές του κλασσικού αθλητισμού

Για το αθλητικό χώρο της Βάρης ο κ. Λεονταρίτης είπε: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο καθώς για το έργο αυτό έχουμε ανάδοχο. Αυτό σημαίνει πως από την ημέρα που θα υπογράψει σε ένα χρόνο το έργο θα πρέπει να παραδοθεί. Πιστεύω πως μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα έχουμε υπογράψει και τα έργα ανακατασκευής θα ξεκινήσουν. Προχωρήσαμε στην ανακατασκευή του συγκεκριμένου χώρου μετά τις αρνητικές εξελίξεις με το προπονητήριο στα Πευκάκια. Δεν γίνεται η πρωτεύουσα των Κυκλάδων να μην έχει ένα χώρο για τους αθλητές του κλασσικού αθλητισμού. Αν δεν προχωρούσαμε σε αυτή την κίνηση η Σύρος θα έμενε για ακόμη πολλά χρόνια χωρίς κάποιον χώρο άθλησης. Η Βάρη θα ανακατασκευαστεί και θα δώσει σημαντικές λύσεις στους αθλητές. Έχουμε τον ανάδοχο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπογράψουμε. Θα υπάρχουν τέσσερις διαδρομές στις οποίες θα τοποθετηθεί τάπητας τελευταίας γενιάς. Θέλαμε κι εμείς να έχουμε 400αρι στίβο αλλά δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν. Έτσι πήραμε την απόφαση για 200αρι στίβο ώστε οι αθλητές να μπορούν να προπονηθούν χωρίς πρόβλημα. Επίσης θα έχουμε μία διαδρομή 60 μέτρων και γίνονται προσπάθειες και για μία των 100 μέτρων. Θα δημιουργηθεί χώρος για ρίψεις, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Όλοι οι χώροι της εξέδρας θα ανακατασκευαστούν και θα χρησιμοποιηθούν, ενώ παράλληλα θα φτιαχτούν και τα αποδυτήρια που βρίσκονται δίπλα. Στο γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει τώρα θα δημιουργηθεί παιδική χαρά και μέσα σ’ αυτήν θα βάλουμε και παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το γήπεδο της Βάρης θα καλύπτει αρκετά αγωνίσματα και θα μπορούν οι αθλητές θα προπονηθούν».

Αθλητικό Κέντρο στη Βάρη

Θα περιλαμβάνει:

Στίβο 200μ με τέσσερα κουλουάρ κατασκευασμένα με υλικό τελευταίας τεχνολογίας

Σκάμμα για τη διεξαγωγή των αθλημάτων μήκους και τριπλούν

Βαλβίδα ρίψεων

Ευθεία με 5 κουλουάρ για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος των 60μ ταχύτητος με προοπτική επέκτασής του για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος των 100μ

Γήπεδο μπάσκετ - βόλεϊ

Εννέα (9) πυλώνες ηλεκτροφωτισμού του σταδίου με φωτισμό LED

Συνθετικό χλοοτάπητα για την κάλυψη όλου του σταδίου

Ανακατασκευή αποδυτηρίων

Ανακατασκευή της εξέδρας με τοποθέτηση και πλαστικών καθισμάτων

Ανακατασκευή των χώρων κάτω από τις εξέδρες όπου θα στεγαστούν το κυλικείο και γραφεία

Κατασκευή άνετου χώρου στάθμευσης

Δενδροφύτευση περιμετρικά του σταδίου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών θα κατασκευαστεί παιδική χαρά στην οποία θα τοποθετηθούν και όργανα για παιδιά με ειδικές ικανότητες (ΑμΕΑ)

Χρόνος κατασκευής του έργου: Δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο

Ανάδοχος Εταιρεία: «Παναγιώτης Μοσχοβίτης του Κοσμά».

Γήπεδο Πάγου

Η Σύρος, μετά την πτώση του βράχου στο γήπεδο της Άνω Σύρου, έμεινε με μόλις ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει πως το γήπεδο της Ερμούπολης το χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες. Ο κ. Λεονταρίτης είπε: «Δεν γίνεται η Σύρος των 25.000 και πλέον κατοίκων να έχει μόλις ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Η ανακατασκευή του γηπέδου του Πάγου πλέον είναι επιτακτική ανάγκη. Στο γήπεδο αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι λειτουργικό. Θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς και προβολής. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εκφράσω ένα παράπονο, καθώς από τον Μάιο του 2019 έχω ζητήσει από τη διοίκησης της ομάδας του Πάγου να μας φέρει ένα χαρτί ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να μεγαλώσουμε το γήπεδο. Όμως μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν μας έχει έρθει τίποτα. Ελπίζω άμεσα οι άνθρωποι της ομάδας να μας φέρουν το χαρτί που τους έχουμε ζητήσει για να μπορέσουμε κι εμείς να προχωρήσουμε στην επέκταση του γηπέδου».

Ανακατασκευή γηπέδου στον Πάγο

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν:

• Ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του οποίου οι νέες διαστάσεις θα είναι 105μ. μήκος και 60μ. πλάτος

• Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 5ης γενιάς στον αγωνιστικό χώρο καθώς και 1,5μ. πέριξ αυτού

• Κατασκευή υπόγειου συστήματος αποστράγγισης του γηπέδου

• Τοποθέτηση νέας περίφραξης

• Συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (αποδυτήριων και κυλικείου)

• Κατασκευή εξέδρας φιλοξενίας φιλάθλων

• Τοποθέτηση 6 πυλώνων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου με προβολείς LED που θα καταστήσουν πλήρως λειτουργικό το χώρο για τη διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων

Χρόνος κατασκευής του έργου: Έξι (6) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο

Ανάδοχος Εταιρεία: «Παναγιώτης Μοσχοβίτης του Κοσμά».

 

Για το κολυμβητήριο της Ερμούπολης είπε πως υπάρχουν τα χρήματα των 215.000 ευρώ για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα έργα βελτίωσης του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου. Τέλος, για τον πολυχώρο στα Καμίνια ο κ. Λεονταρίτης ήταν χαρούμενος από την εικόνα που έχει πάρει ο συγκεκριμένος χώρος. Ταυτόχρονα τόνισε πως έχουν ήδη γίνει όλες οι απαραίτητες συζητήσει με τον Δήμο της Σύρου – Ερμούπολης και πως τη διαχείρισή του θα την αναλάβει ο πολιτιστικός Σύλλογος των Καμινιών.