Απάντηση της προέδρου του ΔΛΤ Σύρου, Κανδιώς Μαραγκού στον Δημήτρη Κοσμά

"Δεν θα σας ακολουθήσω στον παροξυσμό σας"

  • Κυριακή, 25 Απριλίου, 2021 - 21:30

Ο τέως Πρόεδρος του ΔΛΤΣύρου, κ. Κοσμάς, ο τέως Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Μαραγκός και λοιπά στελέχη της μείζονος μειοψηφίας, μέσω σχετικού δημοσιεύματος του πρώτου στα τοπικά ΜΜΕ και ακολούθως μέσω σχετικών αναρτήσεων των υπολοίπων στο fb, επέλεξαν να βάλλουν εναντίον μου, με αφορμή ΔΗΘΕΝ δηλώσεις μου στο Φύλλο 5608 από 21-04-2021 της Εφημερίδας «Κοινή Γνώμη» περί ανείσπρακτων οφειλών του ΔΛΤ Σύρου, τη στιγμή που στο εν λόγω φύλλο δεν υπάρχουν σχετικές προσωπικές μου δηλώσεις.

Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή αυτής της άνανδρης και αήθους επίθεσης σε βάρος μου, με προσβλητικούς επιθετικούς προσδιορισμούς – όπως συνηθίζουν άλλωστε – όταν είναι γνωστό σ’ αυτούς ότι λόγω επικείμενου τοκετού μου αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Αθήνα, μακρυά από τα καθήκοντά μου. Κύριοι, δεν θα σας ακολουθήσω στον παροξυσμό σας!!! Ωστόσο, για τα όσα αορίστως σχολιάζετε σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές παρελθόντων ετών του ΔΛΤ Σύρου, που σαφώς και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας, αλλά και σχετικώς με τη δήθεν ανικανότητά μου και ανεπάρκειά μου στη διοίκηση του ΔΛΤ Σύρου, θα δοθεί η ευκαιρία στις επόμενες συνεδριάσεις των ανώτατων θεσμικών οργάνων είτε του Δήμου είτε του ΔΛΤ Σύρου, άμα τη επιστροφή μου στα καθήκοντά μου, να λάβετε τις δέουσες απαντήσεις, δια ζώσης, μιας και ουδέποτε κρύφτηκα πίσω από δημοσιεύματα ή ανακοινώσεις. Λίγη υπομονή, λοιπόν, άλλωστε σας υπενθυμίζω ότι δεν διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Μέχρι τότε ενημερωθείτε σας παρακαλώ για το ότι η εκπόνηση μελετών άνω των 2.000.000 €, με εξασφάλιση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος, αποτελεί μέρος του τεχνικού προγράμματος του ΔΛΤ Σύρου για το 2021, που εξ αυτού του λόγου μόνο φτωχό δεν μπορεί να θεωρείται, τουλάχιστον από όσους αιρετούς μπορούν να αντιληφθούν την αξία των ώριμων μελετών. Εκτός κι αν για εσάς το τεχνικό πρόγραμμα είναι μόνο «τα μπετουδάκια». Επίσης, όσον αφορά στη δήθεν πλούσια παρακατηθήκη που ισχυρίζεται ο κ. Μαραγκός ότι μας άφησε σε έργα και χρηματοδοτήσεις, ας μας πει σε ποια συρτάρια τα έχει κρύψει, γιατί ακόμη τα ψάχνουμε. Εκτός κι αν εννοεί το έργο του εμπορικού κρηπιδώματος, η μελέτη του οποίου χρονολογείται και ωριμάζει από το 1999. Τέλος, επειδή ουδέποτε επιχειρήθηκε ή έστω υπαινίχθηκε από εμένα προσωπικά ή από τη νυν δημοτική αρχή ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν εκτελεί ευσυνείδητα τα καθήκοντά της – το αντίθετο μάλιστα – σταματείστε εν αγνοία της να την εμπλέκετε στα πολιτικά σας «παιχνίδια», που μοναδικό σκοπό έχουν τη δημιουργία διχαστικού κλίματος.

Κανδιώ Μαραγκού

Πρόεδρος ΔΛΤΣύρου