Υποβολή πρότασης στην πρόσκληση του προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” του Υπουργείου Ανάπτυξης, από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Η Σύρος στρέφει το βλέμμα στην κομποστοποίηση

Προς οριστικοποίηση της πρότασης που θα υποβάλλει στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” του Υπουργείου Ανάπτυξης και στον Άξονα Προτεραιότητας 14Β “Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων ΕΤΠΑ” για την πράξη: «Δημιουργία δικτύου οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης» βρίσκεται η Δημοτική Αρχή, μετά από τη σχετική απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Ήδη γίνεται προετοιμασία στον Δήμο για τη συγκεκριμένη πρόταση, προκειμένου η πρωτεύουσα των Κυκλάδων να στραφεί οργανωμένα και στη διαδικασία της κομποστοποίησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της εφημερίδας, ο Δήμος θα διεκδικήσει την προμήθεια τουλάχιστον 1.000 κομποστοποιητών, ώστε να μπορέσει να προσκαλέσει τους δημότες να συμμετάσχουν και να αναπτύξουν την οικιακή κομποστοποίηση.

Αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί η πρόταση του Δήμου θα υπάρξει αναλυτική αναφορά στο περιεχόμενό της.

Σημειώνεται πως, η πρόσκληση αποσκοπεί στη χρηματοδότηση δράσεων, δικτύων και υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και για τη διασφάλιση της αυτάρκειας των νησιών σε δίκτυα υποδομών ανάκτησης και διάθεσης υπολειμματικών συμμείκτων αστικών αποβλήτων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου.

Τι χρηματοδοτείται

Ειδικότερα, μέσω της παρούσας πρόσκλησης χρηματοδοτούνται οι ακόλουθες δράσεις: Ομάδα δράσεων Α: Διαχείριση βιοαποβλήτων οικιακής προέλευσης και προσομοιαζόντων • Προμήθειες εξοπλισμού οικιακής και επιτόπιας κομποστοποίησης βιοαποβλήτων. • Προμήθειες εξοπλισμού χωριστής συλλογής και μεταφοράς βιοαποβλήτων οικιακής προέλευσης και προσομοιαζόντων • Έργα υποδομής ή/και προμήθειες εξοπλισμού για την δημοτική κομποστοποίηση προδιαλεγµένων βιοαποβλήτων οικιακής προέλευσης και προσομοιαζόντων όπως προβλέπονται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου (π.χ. συστήµατα ανοικτής κοµποστοποίησης, µηχανικοί κοµποστοποιητές ή συνδυασµένα συστήµατα). Ομάδα δράσεων Β: Υποδομές διαχείρισης υπολειμματικών συμμείκτων και διάθεσης υπολειμμάτων • Έργα υποδομής και προμήθειες εξοπλισμού για τη δημιουργία μονάδων ανάκτησης υπολειμματικών συμμείκτων αστικών αποβλήτων, με ή χωρίς διακριτή γραμμή κομποστοποίησης προδιαλεγμένων στη πηγή βιοαποβλήτων, όπως προβλέπονται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου • Έργα υποδομής και προμήθειες εξοπλισμού για τη δημιουργία νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων ή επεκτάσεων υφιστάμενων Χώρων Υγειονομικής Ταφής προκειμένου να λειτουργήσουν ως ΧΥΤΥ, όπως προβλέπονται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου. • Έργα υποδομής και προμήθειες εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ), όπως προβλέπονται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου.

Ετικέτες: